Veganski bograč - Irispotatolover

Veganski bograč

Čas aktivne priprave
15
min
Čas priprave
130
min
Čas kuhanja

Sestavine

  • Sojini koščki 0.5 paketa
  • Jušna osnova 1 žlička
  • Rastlinsko olje 2 žlici
  • Čebula sesekljana 3
  • Česen sesekljan 2 stroka
  • Dimljena paprika 1 žlica
  • Bio paradižnik SPAR Natur*pur 2 pločevinki
  • Feferon (narezan na tanke kolobarje) 1
  • Rdeča paprika (narezana na srednje velike kocke) 1
  • Zelena paprika (narezana na srednje velike kocke) 1
  • Ocvrta čebula 2 žlici
  • Lovorjev list 2
  • Majaron 0.5 žlice
  • Timijan 0.5 žlice
  • Kumina 1 žlička
  • Sol 0.5 žlice
  • Poper 0.25 žlice
  • Sladkor 0.5 žlice
  • Voda 3 dl
  • Krompir (narezan na srednje velike kocke) 3

Priprava

01

Sojine koščke damo v večjo posodo in jih prelijemo z vrelo vodo. Dodamo 1 čajno žličko jušne osnove, premešamo in pustimo vsaj 20 minut, da se zmehčajo in nabreknejo. Koščke odcedimo (z rokami iz njih stisnemo vso tekočino) ter jih odstavimo.

02

Čebulo in česen nekaj minut pražimo na rastlinski maščobi.

03

Dodamo dimljeno papriko v prahu, premešamo in ponovno pražimo nekaj minut.

04

Nato dodamo odcejene sojine koščke in 2 pločevinki bio paradižnika Spar Natur*Pur, feferon, rdečo in zeleno papriko ter ocvrto čebulo.

05

Na koncu primešamo še vse začimbe ter vodo in na majhnem ognju kuhamo približno 2 uri.

06

Krompir skuhamo posebej v slanem kropu in ga šele na koncu primešamo v bograč. Počakamo še nekaj minut, da se okusi premešajo, in bograč postrežemo samostojno ali z rezino svežega domačega kruha.