
30
PT30M min
PT30M min
Čas priprave in kuhanja
Sestavine
- Kislo zelje 500 g
- Čičerika (iz pločevinke) 400 g
- Voda 400 ml
- Rdeča čebula 1 kos
- Strok česna 1 kos
- Lovorjev list 1 kos
- Paradižnikov koncentrat 1 žlica
- Prekajena rdeča paprika 1 žlička
- Kurkuma v prahu 1 žlička
- Čebula v prahu 1 žlička
- Olje 1 žlička
- Poper
- Sol
Priprava
01
Čičeriko in kislo zelje speremo pod tekočo vodo, ob tem pa pazimo, da kislo zelje speremo le rahlo, saj želimo održati kar se da veliko dobrih hranil.
02
Nasekljamo čebulo in strok česna ter ju dodamo v posodo skupaj z dvema žlicama vode. Posodo pokrijemo in na srednje visokem ognju počasi dušimo. Pogosto premešamo in počakamo, da voda izpari, čebula pa postane prozorna.
03
V posodo dodamo paradižnikov koncentrat in prekajeno rdečo papriko. Pražimo minuto, ob tem pa stalno mešamo. Vmešamo še kislo zelje, lovorjev list in poper, zalijemo s 400 ml vode ter na nizkem ognju pokrito kuhamo približno 15 minut, da se jed zgosti. Med kuhanjem občasno pomešamo.
04
Medtem začinimo čičeriko – posujemo jo s kurkumo, česnom in čebulo v prahu, prelijemo z žličko olja in dobro premešamo. Dodamo jo v vnaprej segreto ponev in na srednje visokem ognju ob stalnem mešanju pečemo toliko časa, da postane rahlo hrustljava.
05
Čičeriko dodamo zelju. Po potrebi dolijemo še 1 dcl vode, če je jed pregosta. Kuhamo še 5 minut in postrežemo.