Veganski ričet - Irispotatolover

Veganski ričet

Čas aktivne priprave
20
min
Čas priprave
60
min
Čas kuhanja

Sestavine

  • Ješprenj SPAR Natur*pur 200 g
  • Rastlinsko olje 20 žlici
  • Čebula sesekljana 1
  • Česen sesekljana 2
  • Paprika v prahu 1 žlica
  • Korenje (narezano na manjše kocke) 3
  • Krompir (narezan na manjše kocke) 3
  • Rjav fižol 400 g
  • Lovorjev list 2
  • Paradižnikova mezga 2 žlici
  • Zelenjavna kocka 0.5
  • Poper
  • Sol
  • Voda
  • Peteršilj svež

Priprava

01

Ješprenj Spar Natur*pur dobro speremo pod tekočo vodo. Nato ga v rahlo soljeni vodi na srednjem ognju kuhamo v razmerju 1:4 približno eno uro. Odstavimo skupaj z vodo, v kateri se je kuhal.

02

Na rastlinski maščobi nekaj minut pražimo sesekljano čebulo in česen. Nato dodamo papriko v prahu, premešamo ter pustimo, da se na majhnem ognju še nekaj minut praži.

03

Dodamo korenje, krompir, fižol, ješprenj (skupaj z vodo, v kateri se je kuhal), lovor, paradižnikovo mezgo, pol zelenjavne kocke, sol in poper po okusu ter vodo. Na majhnem ognju kuhamo še približno 1 uro, vmes večkrat premešamo.

04

Ričet se bo precej zgostil, tako da lahko dodamo še nekaj vode, odvisno od tega, če so vam všeč bolj goste ali redke jedi. Potresemo s svežim peteršiljem in postrežemo z vegansko klobaso Spar Veggie ali svežim kruhom.