Veganski ričet
PT20M min
PT60M min
Sestavine
- Ješprenj SPAR NATUR*PUR 200 g
- Rastlinsko olje 20 žlici
- Čebula sesekljana 1
- Česen sesekljana 2
- Paprika v prahu 1 žlica
- Korenje (narezano na manjše kocke) 3
- Krompir (narezan na manjše kocke) 3
- Rjav fižol 400 g
- Lovorjev list 2
- Paradižnikova mezga 2 žlici
- Zelenjavna kocka 0.5
- Poper
- Sol
- Voda
- Peteršilj svež
Priprava
Ješprenj Spar Natur*pur dobro speremo pod tekočo vodo. Nato ga v rahlo soljeni vodi na srednjem ognju kuhamo v razmerju 1:4 približno eno uro. Odstavimo skupaj z vodo, v kateri se je kuhal.
Na rastlinski maščobi nekaj minut pražimo sesekljano čebulo in česen. Nato dodamo papriko v prahu, premešamo ter pustimo, da se na majhnem ognju še nekaj minut praži.
Dodamo korenje, krompir, fižol, ješprenj (skupaj z vodo, v kateri se je kuhal), lovor, paradižnikovo mezgo, pol zelenjavne kocke, sol in poper po okusu ter vodo. Na majhnem ognju kuhamo še približno 1 uro, vmes večkrat premešamo.
Ričet se bo precej zgostil, tako da lahko dodamo še nekaj vode, odvisno od tega, če so vam všeč bolj goste ali redke jedi. Potresemo s svežim peteršiljem in postrežemo z vegansko klobaso Spar Veggie ali svežim kruhom.