![Jedel bi - logo](/content/dam/sparsiwebsite/jedel-bi/logotip/jedelbi-340px-crnup.png)
45
PT45M min
PT45M min
Čas priprave in pečenja
Sestavine
- Brancin 4 kosi
- Sladka smetana 1 dl
- Vanilijev strok 1 kos
- Poper v zrnu 8 kosov
- Belo vino 0.3 dl
Priprava
01
Brancina očistimo in filiramo. Iz glave odstranimo škrge. Hrbtenico in glavo, ki sta ostali po filiranju nežno opečemo v kozici in zalijemo z vinom. Ko povre, dolijemo 4 dl hladne vode in dodamo nekaj zrn popra.
02
Kuhamo tako dolgo, da se tekočina pokuha na polovico. Nato osnovo precedimo in jo prilijemo v kozico ter prilijemo sladko smetano. Dodamo vsebino izpraskanega stroka vanilije in omako pokuhamo do želene gostote. Začinimo s soljo in poprom ter prihranimo.
03
Posebej na žaru, ki smo ga naoljili z malo oljčnega olja (lahko uporabimo tudi ponev), po kožni strani opečemo ribje fileje, ki smo jih solili. Na hitro jih obrnemo in pečemo še 2 minuti. Nato jih postrežemo prelite z vanilijevo omako ter zelenjavno prilogo.