Brancinov file z vanilijevo omako - Mojca Polak

Brancinov file z vanilijevo omako

Mojca Polak
Mojca Polak
Čas aktivne priprave
45
min
Čas priprave in pečenja

Sestavine

  • Brancin 4 kosi
  • Sladka smetana 1 dl
  • Vanilijev strok 1 kos
  • Poper v zrnu 8 kosov
  • Belo vino 0.3 dl

Priprava

01

Brancina očistimo in filiramo. Iz glave odstranimo škrge. Hrbtenico in glavo, ki sta ostali po filiranju nežno opečemo v kozici in zalijemo z vinom. Ko povre, dolijemo 4 dl hladne vode in dodamo nekaj zrn popra.

02

Kuhamo tako dolgo, da se tekočina pokuha na polovico. Nato osnovo precedimo in jo prilijemo v kozico ter prilijemo sladko smetano. Dodamo vsebino izpraskanega stroka vanilije in omako pokuhamo do želene gostote. Začinimo s soljo in poprom ter prihranimo.

03

Posebej na žaru, ki smo ga naoljili z malo oljčnega olja (lahko uporabimo tudi ponev), po kožni strani opečemo ribje fileje, ki smo jih solili. Na hitro jih obrnemo in pečemo še 2 minuti. Nato jih postrežemo prelite z vanilijevo omako ter zelenjavno prilogo.

Nagradna igra

Lov na besedni zaklad je nazaj! Ste pripravljeni na izziv? Na telefon naložite SPAR plus mobilno aplikacijo, poiščite igro SPARBECEDA in iz razpoložljivih črk sestavite čim več besed!

Več