Goveja zarebernica na žaru - Mojca Polak

Goveja zarebernica na žaru

Mojca Polak
Mojca Polak
Čas aktivne priprave
60
min
Čas počitka
25
min
Čas pečenja

Sestavine

  • Govedina 1.5 kg
  • Sol 1 žlica
  • Poper 1 ščepec

Priprava

01

Govejo zarebrnico vsaj 1 uro pred peko pustimo počivati izven hladilnika, da se nekoliko temperira. Nato meso popivnamo s papirnato brisačko. Solimo ga in popramo. Položimo ga na žar in pokrijemo. Na vsaki strani pečemo približno 10 - 12 minut.

02

Nato ga položimo v posodo in pred postrežbo pustimo počivati vsaj 5 minut, da se sokovi v mesu umirijo. Nato meso porcioniramo in ponudimo s prilogo.

NAGRADNA IGRA

Dogodivščinam Oskarja in Boba lahko prisluhneš tudi v ekskluzivnih zvočnih zgodbah! S sodelovanjem v nagradni igri pa z malo sreče celo družino pelješ na izlet na Dunaj.

Več