Goveji burgerji s karamelizirano čebulico

Čas aktivne priprave
10
min
Čas priprave
60
min
Čas peke

Sestavine

Za 4 goveje burgerje s karamelizirano čebulo potrebujete:

  • Goveji burger SPAR BBQ 4
  • Bombeta s kurkumo 4
  • Cheddar sir 4 rezine
  • Rukola
  • Olje
  • Sol

Za karamelizirano čebulo potrebujemo:

  • Rdeča čebula 4
  • Sol 2 ščepca
  • Olje

Za preprosto burger omako potrebujemo:

  • Balzamični kis 1 žlica
  • Majoneza 5 žlic
  • Ketchup 3 žlice

Priprava

Postopek priprave govejih burgerjev:

01

Najprej pripravimo karamelizirano čebulo, saj se pripravlja najdlje časa, nato pa se lotimo še priprave preproste burger omake.

02

V žar ponvi segrejemo olje in na vroče olje položimo goveje polpete, ki smo jih pred tem posolili.

03

Na srednji temperaturi jih na vsaki strani pečemo približno 4 minute, če želimo medium zapečeno meso. V nasprotnem primeru čas peke podaljšamo ali skrajšamo.

04

Zadnjo minuto peke na vrh govejega polpeta položimo rezino cheddar sira in ponev pokrijemo, da se sir stopi.

05

Bombete s kurkumo damo na pol in obe polovici premažemo z burger omako. Bombete lahko pred tem tudi malce popečemo na ponvi.

06

Na spodnji del bombete položimo karamelizirano čebulo, sledi goveji polpet s stopljenim cheddar sirom, na vrh dodamo še malo rukole ter pokrijemo z drugo polovico bombete.

Opomba

Še bolje je, če meso spečemo na žaru na oglje!

Postopek priprave karamelizirane čebule:

01

Čebulo olupimo, prepolovimo in narežemo na tanke kolobarje.

02

Ko se olje v ponvi segreje, dodamo še čebulo. Pražimo jo približno 10 minut, da postekleni in se malo zmehča.

03

Vmes ves čas mešamo, saj ne sme postati rjava ali preveč zapečena. Dodamo tudi dva ščepca soli.

04

Nato temperaturo zmanjšamo skoraj na minimum in jo pražimo še približno 30–40 minut, da se popolnoma zmehča. Vmes jo večkrat premešamo.

Dodaten nasvet!

Čebuli lahko dodamo tudi sladkor in balzamični kis.

Postopek priprave burger omake:

01

Vse sestavine zmešamo skupaj, da dobimo enotno omako. Količine seveda lahko prilagodimo okusu.