Opečen sir za žar z jajčevci - Mojca Polak

Opečen sir za žar z jajčevci

Mojca Polak
Mojca Polak
Čas aktivne priprave
10
min
Čas priprave
20
min
Čas pečenja

Sestavine

  • Sir za žar 400 g
  • Jajčevec 200 g
  • Česen 16 g
  • Sol 1 žlička
  • Poper 1 ščepec
  • Oljčno olje 3 žlice
  • Paradižnikov sok 3 dl

Priprava

01

Jajčevce narežemo na kolobarje. Oljčno olje segrejemo v ponvi in na njem opražimo jajčevce, da nežno porjavijo. Medtem jih posujemo z žlico sladkorja.

02

Ob koncu praženja dodamo sesekljan česen in jed zalijemo s paradižnikovim sokom. Pokrijemo s pokrovko in dušimo tako dolgo, da izpari večino omake. Medtem jajčevce občasno premešamo in začinimo s soljo in poprom.

03

Sir narežemo na kocke, ki jih opečemo na malo olja v ponvi in serviramo s prilogo iz jajčevcev.