10
PT10M min
PT10M min
Čas priprave
20
PT20M min
PT20M min
Čas pečenja
Sestavine
- Sir za žar 400 g
- Jajčevec 200 g
- Česen 16 g
- Sol 1 žlička
- Poper 1 ščepec
- Oljčno olje 3 žlice
- Paradižnikov sok 3 dl
Priprava
01
Jajčevce narežemo na kolobarje. Oljčno olje segrejemo v ponvi in na njem opražimo jajčevce, da nežno porjavijo. Medtem jih posujemo z žlico sladkorja.
02
Ob koncu praženja dodamo sesekljan česen in jed zalijemo s paradižnikovim sokom. Pokrijemo s pokrovko in dušimo tako dolgo, da izpari večino omake. Medtem jajčevce občasno premešamo in začinimo s soljo in poprom.
03
Sir narežemo na kocke, ki jih opečemo na malo olja v ponvi in serviramo s prilogo iz jajčevcev.