
10
PT10M min
PT10M min
Čas priprave
15
PT15M min
PT15M min
Čas pečenja
Sestavine
- Orada 2 kosa
- Oljčno olje 1 žlička
- Solata 3 listi
- Limeta 1 kos
- Jajčevec 1 kos
- Sol 1 žlička
Priprava
01
Na pripravljen žar položimo mrežo in jo dobro segrejemo. Nato jo vzamemo z žara in namažemo z oljem ter spet položimo na ogenj, da nam se dobro pregreje.
02
Oradi v trebuh damo šopek timijana in rožmarina ter jo s krpo čisto posušimo. Prerežemo jo po dolgem in damo na mrežo. Ribo pokrijemo z alu folijo in jo pečemo na eni strani na srednji temperaturi približno 7 - 8 minut.
03
Jajčevce narežemo na rezine in položimo na žar. Ribe nato odkrijemo in s strgalom ribo pazljivo obrnemo. Koža bi morala ostati pri tem cela. Preostane nam še samo, da jo popečemo iz druge strani in serviramo z rezinami pečenega jajčevca.
04
Ko ribo serviramo jo solimo, pokapamo s sokom limete in prelijemo z oljčnim oljem. Dekoriramo z listom solate in rezinami limete.