Orada na žaru - Marko Herič

Orada na žaru

Marko Herič
Marko Herič
Čas aktivne priprave
10
min
Čas priprave
15
min
Čas pečenja

Sestavine

  • Orada 2 kosa
  • Oljčno olje 1 žlička
  • Solata 3 listi
  • Limeta 1 kos
  • Jajčevec 1 kos
  • Sol 1 žlička

Priprava

01

Na pripravljen žar položimo mrežo in jo dobro segrejemo. Nato jo vzamemo z žara in namažemo z oljem ter spet položimo na ogenj, da nam se dobro pregreje.

02

Oradi v trebuh damo šopek timijana in rožmarina ter jo s krpo čisto posušimo. Prerežemo jo po dolgem in damo na mrežo. Ribo pokrijemo z alu folijo in jo pečemo na eni strani na srednji temperaturi približno 7 - 8 minut.

03

Jajčevce narežemo na rezine in položimo na žar. Ribe nato odkrijemo in s strgalom ribo pazljivo obrnemo. Koža bi morala ostati pri tem cela. Preostane nam še samo, da jo popečemo iz druge strani in serviramo z rezinami pečenega jajčevca.

04

Ko ribo serviramo jo solimo, pokapamo s sokom limete in prelijemo z oljčnim oljem. Dekoriramo z listom solate in rezinami limete.