10
PT10M min
PT10M min
Čas priprave
60
min
min
Mariniranje
15
PT15M min
PT15M min
Čas pečenja
Sestavine
- Piščančje prsi 1 kos
- Piščančja bedra 4 kosi
- Sol 1 žlička
- Poper 1 ščepec
- Kumina 1 žlička
- Paprika v prahu 1
- Bbq omaka 2 dl
Priprava
01
V možnarju stremo kuminova semena skupaj s papriko in soljo. Piščančje meso razporedimo v posodi. Prsi razrežemo na dvoje manjših kosov, tako, da so vsi kosi po velikosti približno enaki. Piščančja bedra uporabimo brez kosti.
02
Meso natremo s pripravljenimi zdrobljenimi začimbami, ga pokrijemo in pustimo 1 uro marinirati na sobni temperaturi. Pečico nastavimo na 200 °C. Meso damo v pečico in ga spečemo. Temperaturo pečice znižamo na 150 °C.
03
Pečeno meso prelijemo z omako za žar (BBQ omaka - recept lahko prav tako najdemo na tej strani) in ga položimo nazaj v pečico za približno 10 - 15 minut. Pečena, lepo glazirana piščančja bedra in prsi postrežemo takoj s poljubno prilogo.