Pečeno piščančje meso z žar omako - Sladki Chef

Pečeno piščančje meso z žar omako

Sladki Chef
srednje zahtevno
Čas aktivne priprave
10
min
Čas priprave
60
min
Mariniranje
15
min
Čas pečenja

Sestavine

  • Piščančje prsi 1 kos
  • Piščančja bedra 4 kosi
  • Sol 1 žlička
  • Poper 1 ščepec
  • Kumina 1 žlička
  • Paprika v prahu 1
  • Bbq omaka 2 dl

Priprava

01

V možnarju stremo kuminova semena skupaj s papriko in soljo. Piščančje meso razporedimo v posodi. Prsi razrežemo na dvoje manjših kosov, tako, da so vsi kosi po velikosti približno enaki. Piščančja bedra uporabimo brez kosti.

02

Meso natremo s pripravljenimi zdrobljenimi začimbami, ga pokrijemo in pustimo 1 uro marinirati na sobni temperaturi. Pečico nastavimo na 200 °C. Meso damo v pečico in ga spečemo. Temperaturo pečice znižamo na 150 °C.

03

Pečeno meso prelijemo z omako za žar (BBQ omaka - recept lahko prav tako najdemo na tej strani) in ga položimo nazaj v pečico za približno 10 - 15 minut. Pečena, lepo glazirana piščančja bedra in prsi postrežemo takoj s poljubno prilogo.