Pekoče perutničke

Čas aktivne priprave
10
min
Čas priprave
10
min
Čas peke

Sestavine

  • Perutničke 500 g
  • Začimbna mešanica za perutnino 1 žlička
  • Oljčno olje 1 žlica
  • Sol
  • Poper
  • Bio omaka sladki čili SPAR Natur*pur 120 ml

Priprava

01

V skledo položimo perutničke, mešanico začimb za perutnino in oljčno olje. Solimo, popramo ter premešamo, da se začimbe dobro vtrejo v meso.

02

Segrejemo ali zakurimo žar. Ko temperatura žara doseže 210°C, oziroma, ko je žar tako vroč, da ne moremo dlje kot 5 sekund držati roko 10 cm nad rešetko, dodamo perutničke. Pomagamo si s kuhinjskimi kovinskimi prijemalkami. Perutničke pečemo 8 - 10 minut na vsaki strani. Zadnje štiri minute pečenja jih premaknemo na območje žara, ki je najbolj vroče.

03

Ko so perutničke pečene, jih prestavimo na večji krožnik ali pekač. Premažemo jih s sladko omako s čilijem ter postrežemo.


V receptu so bili uporabljeni naslednji izdelki:

Sodelujte v velikem kuharskem izzivu!

Zavihajte rokave in si nadenite predpasnik. Recepti so izvrstni, nagrade pa vrhunske – vaš je lahko najnovejši Gorenjev hladilnik, Simpex kuhinjski robot, Barbecue žar na oglje, večerja v restavraciji Pavus in še in še …

Kulinarična spletna stran JEDEL BI

Na našem prenovljenem kulinaričnem portalu najdete recepte za vsakršne priložnosti! Poiščite tudi sezonske recepte, kjer ta hip ne manjka špargljev, čemaža in mlade špinače.

Vabljeni v naš svet kulinaričnih užitkov!