Pekoče perutničke

Jernej Kitchen
Jernej Kitchen
Jernej Kitchen
Jernej Kitchen
Čas aktivne priprave
10
min
Čas priprave
10
min
Čas peke

Sestavine

  • Perutničke 500 g
  • Začimbna mešanica za perutnino 1 žlička
  • Oljčno olje 1 žlica
  • Sol
  • Poper
  • Bio omaka sladki čili SPAR NATUR*PUR 120 ml

Priprava

01

V skledo položimo perutničke, mešanico začimb za perutnino in oljčno olje. Solimo, popramo ter premešamo, da se začimbe dobro vtrejo v meso.

02

Segrejemo ali zakurimo žar. Ko temperatura žara doseže 210°C, oziroma, ko je žar tako vroč, da ne moremo dlje kot 5 sekund držati roko 10 cm nad rešetko, dodamo perutničke. Pomagamo si s kuhinjskimi kovinskimi prijemalkami. Perutničke pečemo 8 - 10 minut na vsaki strani. Zadnje štiri minute pečenja jih premaknemo na območje žara, ki je najbolj vroče.

03

Ko so perutničke pečene, jih prestavimo na večji krožnik ali pekač. Premažemo jih s sladko omako s čilijem ter postrežemo.