Piščančja bedra na žaru - Mojca Polak

Piščančja bedra na žaru

Mojca Polak
Mojca Polak
Čas aktivne priprave
5
min
Čas priprave
20
min
Čas pečenja

Sestavine

  • Piščančja bedra 0.5 kg
  • Pomaranča 1 kos
  • Limeta 1 kos
  • Rukola 100 g
  • Češnjev paradižnik 10 kosov

Priprava

01

Žar pripravimo in ga dobro segrejemo, rešetko pa premažemo z oljem. Bedra vzamemo iz marinade in jih položimo na pripravljeno in ogreto rešetko, dodamo pa tudi limetine in pomarančne kolobarčke.

02

Bedra na vsaki strani pečemo približno 10 minut, da dobijo zlatorjavo skorjico, limetine in pomarančne kolobarčke pa samo 5 minut.

03

Pripravljeno jed serviramo na krožnike s češnjevim paradižnikom in rukolo.