PT20M min
min
PT15M min
Sestavine
- Piščančji file 400 g
- Sveža meta 5 vejice
- Pehtran 0.5 žličke
- Mlet česen 1 žlička
- Stebelna zelena 3 vejice
- Med 0.5 žličke
- Limonin sok 1 žlica
- Sol 1 žlička
- Poper 1 ščepec
- Olivno olje 4
Priprava
Meto in zeleno operemo in nasekljamo na drobno ter stresemo v skledo z ravnim dnom. Dodamo pehtran, česen, sol, poper, med, limonin sok in 2 žlici olivnega olja. Vse sestavine med seboj dobro premešamo, da dobimo lepo gladko, gosto marinado.
Piščančje prsi narežemo na manjše kose in jih stresemo v pripravljeno marinado. Vse dobro premešamo med seboj in pokrijemo za 45 minut, da se okusi prepojijo. Medtem pripravimo žar. Pri pripravi lahko uporabimo lesena ali kovinska nabodala. Če se odločimo za lesena, jih pred uporabo za nekaj minut pomočimo v vodo. To je še posebej pomembno, če uporabljamo klasični žar na oglje, saj bi se suhe lesene palčke sicer hitro vnele.
Marinirane kose mesa nabadamo na pripravljena nabodala in jih polagamo na žar. Pečemo okrog 15 minut (odvisno od jakosti ognja in velikosti mesa). Medtem jih ves čas obračamo, da se enakomerno zapečejo z vseh strani, sredica pa ne ostane surova. Pečena piščančja nabodala ponudimo še vroča s poljubno prilogo.