20
PT20M min
PT20M min
Čas priprave
55
PT55M min
PT55M min
Čas pečenja
Sestavine
- Piščančja bedra 4 kosi
- Koriander 1 pest
- Limeta 2 kosa
- Čili paprika 1 kos
- Česen 3 strok
- Sončnično olje 2 žlici
- Ingver 1 kos
Priprava
01
Koriander, sok limet, zelen čili, česen, olje, sol in za palec velik kos ingverja damo v mešalnik z rezili in dobro zmešamo, da dobimo homogeno pasto. Z ostrim nožem zarežemo v piščančja bedra plitke zareze (8 mm) in vanje enakomerno vtremo pripravljeno pasto. Bedra damo v pekač.
02
Žar z rešetkami razgrejemo in nanj položimo pekač z bedri. Na močnem ognju jih tako v pekaču pečemo 15 minut, nato pa jih stresemo na rešetke. Žerjavica v tem primeru ne sme biti premočna, da se ne bi bedra zažgala, znotraj pa ostala surova.
03
Počasi jih pečemo 40 minut in jih med tem obračamo. Sveže hrustljavo zapečena bedra potresemo z listi koriandra in narezanimi tankimi lističi ingverja.