15
PT15M min
PT15M min
Čas priprave
10
PT10M min
PT10M min
Čas pečenja
Sestavine
- Piščančja prsa 400 g
- Rdeča paprika 0.5 kos
- Zelena paprika 0.5 kos
- Rdeča čebula 1 kos
- Sol 0.5 žličke
- Poper 2 ščepca
- Origano 2 ščepca
- Oljčno olje 3 žlice
Priprava
01
Najprej prsa narežemo na 3 cm velike kose in jih lepo nasolimo in popramo. Papriko in čebulo prav tako narežemo na malo večje kose in ju malo pokapamo z oljem.
02
Na nabodalo izmenično napikamo meso in papriko ter čebulo. Najboljše je, če jih lepo počasi popečemo na žaru in jih, ko se peče, lepo pokrijemo z alu folijo, tako da nam temperatura ne uhaja preveč.
03
Ko so pečeni, jih poljubno serviramo s krompirjem ali rižem, jih pa obvezno pred serviranjem pokapamo z limono in potresemo z origanom.