Piščančje nabodalo s papriko in rdečo čebulo na žaru - Marko Herič

Piščančje nabodalo s papriko in rdečo čebulo na žaru

Marko Herič
Marko Herič
Čas aktivne priprave
15
min
Čas priprave
10
min
Čas pečenja

Sestavine

  • Piščančja prsa 400 g
  • Rdeča paprika 0.5 kos
  • Zelena paprika 0.5 kos
  • Rdeča čebula 1 kos
  • Sol 0.5 žličke
  • Poper 2 ščepca
  • Origano 2 ščepca
  • Oljčno olje 3 žlice

Priprava

01

Najprej prsa narežemo na 3 cm velike kose in jih lepo nasolimo in popramo. Papriko in čebulo prav tako narežemo na malo večje kose in ju malo pokapamo z oljem.

02

Na nabodalo izmenično napikamo meso in papriko ter čebulo. Najboljše je, če jih lepo počasi popečemo na žaru in jih, ko se peče, lepo pokrijemo z alu folijo, tako da nam temperatura ne uhaja preveč.

03

Ko so pečeni, jih poljubno serviramo s krompirjem ali rižem, jih pa obvezno pred serviranjem pokapamo z limono in potresemo z origanom.