Polnjeni zgornji deli piščančjih bedrc s kozjim sirom na žaru - Marko Herič

Polnjeni zgornji deli piščančjih bedrc s kozjim sirom na žaru

srednje zahtevno
Marko Herič
Čas aktivne priprave
10
min
Čas priprave
30
min
Čas pečenja

Sestavine

  • Piščančja bedra 12
  • Kozji sir 1 skodelica
  • Črne olive 0.5 skodelice
  • Česen 6 g
  • Pomarančni sok 0.5
  • Bazilika 1 vejica
  • Sol 1 ščepec
  • Poper 1 ščepec
  • Olivno olje 1 žlica

Priprava

01

Najprej bedra s pomočjo prozorne folije dobro potolčemo ter nasolimo in popramo. Damo na stran. Nato v posodi premešamo kozji sir, pomarančni sok, nasekljane olive, nasekljan česen in nasekljano baziliko, tako da dobimo gladko kremo. To kremo še malo popramo in po potrebi malo dosolimo.

02

Bedra nadevamo s kremo, jih lepo prepognemo in zapremo z zobotrebcem. Premažemo jih z oljčnim oljem in pečemo na žaru z obeh strani približno 15 minut. Odlična jed z žara, ki popestri klasičen žar.

Deli