Roastbeef (goveji steak) na žaru s salso verde - Sladki Chef

Roastbeef (goveji steak) na žaru s salso verde

Sladki Chef
Sladki Chef
Čas aktivne priprave
10
min
Čas priprave
10
min
Čas pečenja

Sestavine

  • Šampinjoni 4 kosi
  • Goveji zrezek 4 kosi
  • Olivno olje 3 žlice
  • Solni cvet 1 žlička
  • Poper 1 ščepec
  • Salsa 4 žlice

Priprava

01

Žar zakurimo na najvišjo temperaturo. Pomembno je, da imamo žar, kjer se lahko razvije zelo visoka temperatura (okrog 400 °C). Goveje steake vzamemo približno pol ure prej iz hladilnika, da se ogrejejo na sobno temperaturo (kar je zelo pomembno).

02

Odvečno maščobo okrog zrezkov obrežemo. Zrezke nasolimo, popopramo in tanko premažemo z oljem. Pripravljen zrezek položimo na vroče rešetke.

03

Za približno 2 cm debel kos (200 g) potrebujemo 2 minuti peke na vsaki strani za "medium rare" (okrog 56 °C v sredici zrezka) in približno 3 minute za "medium"(okrog 62 °C v sredici zrezka). Če pa želimo "well done" pečeno meso, pečemo malenkost dlje. Pri peki steakov je potrebno kar nekaj izkušenj, kvaliteten žar in občutek.

04

Ko so zrezki pečeni po našem okusu, jih odmaknemo z žara na krožnik, pokrijemo s folijo in pustimo, da nekaj minut počivajo. Ta čas narežemo šampinjone na manjše kose in jih na hitro popečemo na malo olja v ponvi za žar. Šampinjone solimo in odstavimo.

05

Zrezke narežemo na 1 cm debele rezine in postrežemo s salso verde in pečenimi šampinjoni.

Več vem, bolje jem

Več vem, bolje jem – zmagovalna pot do uravnotežene prehrane … in SUPER NAGRAD! Sodeluj v tedenskih kvizih in osvoji kolo Merida, kolesarski dres Bahrain Victorious ali druge tedenske nagrade.

Sodeluj >>