10
PT10M min
PT10M min
Čas priprave
60
min
min
Mariniranje
10
PT10M min
PT10M min
Čas pečenja
Sestavine
- Svinjski zrezek 4 kosi
- Solni cvet 1 ščepec
- Poper 1 ščepec
- Mlet česen 1 ščepec
- Muškatni orešček 1 ščepec
- Paprika v prahu 1 žlička
- Gorčica 1 žlička
Priprava
01
V posodi z ravnim dnom zmešamo ščep solnega cveta, nekaj ščepcev popra, 1 žličko česna v prahu, dimljeno papriko in gorčico, da dobimo homogeno zmes. V pripravljeno zmes damo svinjske zrezke in jo vanje dobro vtremo z vseh strani.
02
Zrezke pokrijemo s folijo in pustimo 1 uro, da se marinirajo. Medtem pripravimo žar. Svinjsko vratovino po 1 uri spečemo na žaru (srednje temperature) in sicer vsak zrezek nekaj minut na vsaki strani, da postane vrhnja plast hrustljava, sredina pa mehka.
03
Pečene svinjske zrezke ponudimo še vroče s poljubno prilogo.