Svinjski zrezki na žaru - Sladki Chef

Svinjski zrezki na žaru

srednje zahtevno
Sladki Chef
Čas aktivne priprave
10
min
Čas priprave
60
min
Mariniranje
10
min
Čas pečenja

Sestavine

  • Svinjski zrezek 4 kosi
  • Solni cvet 1 ščepec
  • Poper 1 ščepec
  • Mlet česen 1 ščepec
  • Muškatni orešček 1 ščepec
  • Paprika v prahu 1 žlička
  • Gorčica 1 žlička

Priprava

01

V posodi z ravnim dnom zmešamo ščep solnega cveta, nekaj ščepcev popra, 1 žličko česna v prahu, dimljeno papriko in gorčico, da dobimo homogeno zmes. V pripravljeno zmes damo svinjske zrezke in jo vanje dobro vtremo z vseh strani.

02

Zrezke pokrijemo s folijo in pustimo 1 uro, da se marinirajo. Medtem pripravimo žar. Svinjsko vratovino po 1 uri spečemo na žaru (srednje temperature) in sicer vsak zrezek nekaj minut na vsaki strani, da postane vrhnja plast hrustljava, sredina pa mehka.

03

Pečene svinjske zrezke ponudimo še vroče s poljubno prilogo.

Deli