PREHRANA BREZ GLUTENA
Tedenski jedilnik brez glutena: 5 jedi za prste oblizniti
Skrb za dobro prehrano je v vsakdanjem vrvežu pravi izziv, še posebej, če se soočate s prehranskimi omejitvami. Radi bi vam namignili, da je s kakovostnimi brezglutenskimi sestavinami in enostavnimi idejami lažje postreči dobre obroke. Za navdih poglejte ta brezglutenski meni.
Ponedeljek:
Začnite teden s preprostim in hitro pripravljenim obrokom. Za zvitke uporabite tortilje brez glutena in jih napolnite po vaših željah. Nadev lahko pripravite s piščancem, tofujem ali fižolom, dodate hrustljavo zelenjavo, sveže narezan avokado in salso. Teknili bodo topli ali hladni.
Torek:
V torek se razvajajte po italijansko. Brezglutenske špagete skuhajte 'al dente' in pripravite enostavno omako. Tunina je hitro gotova, saj na oljčnem olju popraženemu česnu, čebuli in paradižniku primešate le še tuno iz konzerve. Umešajte kuhane špagete in dodate svežo baziliko.
Sreda:
Sredi tedna bo hrustljavo pečena pica brez glutena kot naročena. Izberite predpripravljeno, narejeno iz kakovostnih sestavin, kot sta italijanski paradižnik in oljčno olje. Lahko pa testo z brezglutensko moko zamesite sami, pripravite svoj najljubši nadev in hop v pečico.
Četrtek:
Naj bo v četrtek burger večer. Pripravite goveje ali zelenjavne polpete, ki jih hitro popečete na ponvi, kjer pogrejete še brezglutenske kruhke, in zložite slastne kombinacije s svežo solato, najljubšo omako, kislimi kumaricami, paradižnikom in še čim. Okusnih kombinacij je ogromno.
Petek:
Iz brezglutenske moke, jajc in mleka ali rastlinskega nadomestka enostavno pripravite testo in spečete palačinke. Nadev za palačinke pa je lahko v sladki ali slani varianti. Še boljše so, če napolnjene z nadevom zvijete, zložite v pekač in na hitro gratinirate v pečici.
Želimo vam dober tek ob slastnih brezglutenskih jedeh, ki vam ne bodo vzele veliko časa.