BREZGLUTENSKO JE PRAV TAKO SLASTNO

Odkrijte 10 fantastičnih brezglutenskih sladic

Se vam vedno pogosteje zgodi, da ob povabilu prijateljev na 'kaj sladkega', nekdo od njih poizveduje,  če je na voljo kaj brez glutena? Če mislite, da jim ne morete doma ponuditi nič slastnega, se motite. Odkrijte brezglutenske recepte, s katerimi boste navdušili in tudi sami odkrili nove pristope in okuse.  

Za koga gluten ni prva izbira?

Vse več ljudi se odloča za prehrano z manj ali celo brez glutena. Razlogov za to je več, seveda pa morajo na gluten paziti predvsem vsi, ki imajo za brezglutensko dieto zdravstvene razloge.

Preberite več

Izločanje glutena iz prehrane pomeni odkrivanje novih slaščičarskih okusov, ki prav nič ne zaostajajo za običajnimi. Namesto pšenice obstajajo tudi brezglutenske vrste moke, kot so riževa, lešnikova ali kvinojina moka. Različni brezglutenski nadomestki, krompirjev škrob, tapiokine kroglice in druge sestavine pa omogočajo pripravo rahlih slaščic nežne teksture. Skupaj z nami se odpravite na slaščičarsko dogodivščino brez glutena.  

OTROŠKI ROJSTNI DAN - TOKRAT BREZGLUTENSKI

Odkrijte 10 fantastičnih brezglutenskih sladic - Kako se lotiti rojstnodnevne zabave brez glutena

Kako se lotiti rojstnodnevne zabave brez glutena

Pri organizaciji otroške rojstnodnevne zabave se hitro zgodi, da se med malimi gosti najdejo tudi takšni, ki morajo paziti na uživanje glutena. Pri načrtovanju zabave brez glutena je treba nekaj več načrtovanja, vendar pa je tudi ta lahko zelo okusna.

Odkrijte 10 fantastičnih brezglutenskih sladic - Pripravite pisane prigrizke

Pripravite pisane prigrizke:

otroci obožujejo prigrizke, zato pripravite raznoliko izbiro brezglutenskih prigrizkov, kot so pisana sadna nabodala, koruzne kokice, čips iz sladkega krompirja, na palčke narezana zelenjava z različnimi pomakami na osnovi jogurta.

Brezglutenska pica - Gluten free with Megi

Navdušite z brezglutensko pico:

s picami pri otrocih nikoli ne morete zgrešiti. V trgovinah je na voljo kakovostna brezglutenska moka, tako da boste lahko odlično testo zanje enostavno pripravili kot običajno in zagotovo navdušili male gurmane.

 

Odkrij recept za brezglutensko pico >>

Burger bombetke

Specite brezglutenske bombetke:

burgerji so še vedno popularni in zelo zaželeni tudi na otroških zabavah. Pri sestavinah za nadev ne bi smeli imeti težav, bombetke pa specite kar doma, saj jih preprosto zamesite z brezglutensko moko.

 

Odkrij recept za brezglutensko bombetko >>

Jagodno vanilijeva torta brez glutena - Gluten free with Megi

Razrežite brezglutensko torto:

Dobrega praznovanja ni brez rojstnodnevne torte ali drugih sladic, ki jih prav tako lahko pripravite brez glutena. Pobrskajte med našimi recepti in morda boste na prihodnji otroški zabavi ugotovili, da so še boljše od običajnih.

 

Odkrijte recepte za brezglutenske sladice >>

Pri organizaciji otroškega rojstnega dne brez glutena naj bo hrana varna, slastna in privlačna za vse otroke. Tako bo tudi vaše naslednje praznovanje polno veselja in brezskrbnosti.