Zabava na soncu: nasveti za zaščito občutljive malčkove kože

Tudi vaši mali sončki uživajo, ko jih med igro na prostem božajo topli žarki. A sonce ni vedno naš prijatelj, saj že dolgo vemo, da moramo kožo pred njim dobro zaščititi. Še posebej to velja za nežno in občutljivo kožo najmlajših, zato imejte ob sončnih dneh pri roki mleko, losjon ali sprej, namenjen zaščiti otroške kože. Zgrabite klobuk in senčnik ter opremljeni z dobrimi nasveti poskrbite za brezskrbne radosti pod soncem.  

Zabava na soncu: nasveti za zaščito otroške kože, Visok zaščitni faktor

Za občutljivo kožo malčkov je priporočljiv visok oz. zelo visok zaščitni faktor. Ta naj bo najmanj 30. Številka zaščitnega faktorja (SPF) na izdelku vam pove, kakšna je stopnja zaščite pred žarki UVB – to tisti, ki lahko povzročijo sončne opekline.

Zabava na soncu: nasveti za zaščito otroške kože, Formula za občutljivo kožo

Izberite formule, ki so posebej oblikovane za nežno in občutljivo otroško kožo in so dermatološko testirane. Na voljo so tudi izdelki, za »nežno« ali »zelo nežno« kožo ter kožo nagnjeno k alergijam, če vas skrbi draženje malčkove kože.

Zabava na soncu: nasveti za zaščito otroške kože, Zaščita širokega spektra

Tudi malčki potrebujejo zaščito širokega spektra, torej tako pred žarki UVA kot UVB. Žarki UVB povzročajo sončne opekline, UVA pa pospešijo staranje kože, lahko pa jo trajno poškodujejo ali povzročijo kožnega raka.  

Zabava na soncu: nasveti za zaščito otroške kože, Pogostost nanašanja

Pri nanašanju mleka, losjona, spreja ali kreme za sončenje pogosto pozabimo, da moramo nanose ponoviti. Malčka znova dobro namažite in tako zaščitite njegovo kožo vsaki 2 uri. Ob močnem potenju lahko še pogosteje.  

Zabava na soncu: nasveti za zaščito otroške kože, Zaščita vseh predelov

Privoščite koži vašega mačka izdaten nanos sredstva za zaščito pred soncem. Pri mazanju bodite pozorni, da ga čim bolj enakomerno razporedite in nežno vtrete v kožo ter ne pozabite na predele, kot so ušesa, tilnik ipd. To velja, tudi če uporabljate sredstvo v spreju.

Zabava na soncu: nasveti za zaščito otroške kože, Praktična vodoodpornost

Ob čofotanju po vodi ne pozabite, da se zaščitna sredstva s kože spirajo. Na voljo so takšna, ki so bolj vodoodporna. Običajno je na etiketi navedeno, kako pogosto jih nanesete, zagotovo pa ob vodnih aktivnostih pogosteje kot sicer.

Zabava na soncu: nasveti za zaščito otroške kože, Rok uporabnosti

Pri roku uporabnosti sončnih krem, mleka ali losjona velja biti pozoren, saj njihova učinkovitost sčasoma pojenja. Za boljšo obstojnost jih hranite na hladnem in stran od sončne svetlobe.

Zabava na soncu: nasveti za zaščito otroške kože, Dosledna zaščita kože

Ob močnem soncu malim otrokom vedno poiščite senčno mesto za igro, zaščita kože vašega malčka pred UV-žarki pa naj bo rutina. Tudi pozimi pri igri na snegu, v višje ležečih krajih in celo ob oblačnem vremenu, saj je lahko sonce nevarno, tudi ko ga ne vidimo.

Katalog izdelkov Sparovih blagovnih znamk za zaščito kože pred soncem in nego po sončenju

Brezskrbno poletje tudi za vašo kožo

Za vas smo pripravili katalog izdelkov Sparovih blagovnih znamk za zaščito kože pred soncem in nego po sončenju. Preverite in poiščite izdelke zase.

Katalog

MORDA VAS ZANIMA TUDI …

Prva leta starševstva, Nega otroških zob
Nega otroških zob
Prva leta starševstva, 5 nasvetov za dojenčkovo kožo
Kaj dobro dene nežni dojenčkovi koži: 5 skrbnih nasvetov
Prva leta starševstva, V prvih treh letih je vse enkrat prvič
V prvih treh letih je vse enkrat prvič
Mlade družine, Kako uvajati gosto hrano, da bo malčku v veselje
Kako uvajati gosto hrano, da bo malčku v veselje
Kdaj je pravi čas za na 'kahlico'?, Prva leta starševstva
Kdaj je pravi čas za na 'kahlico'?
Na poti z malčkom: ideje za okusne prigrizke
Na poti z malčkom: ideje za okusne prigrizke
Prva leta starševstva, Sproščeno potovanje z malčkom
Ne pozabite nujnih stvari za sproščeno potovanje z malčkom
SPAR Dobro za naše otroke
Dobro za naše otroke

Pestra in uravnotežena prehrana ter zdrav način življenja sta pomembna dejavnika za ohranjanje zdravja, še posebej pri otrocih, saj ti še rastejo in se razvijajo.

Mlade družine
Prva leta starševstva

Mlade starše v tem času čaka izjemno veliko preizkušenj, a vsi izzivi starševstva so poplačani s čudovitimi in nepozabnimi trenutki odraščanja. Preberite dejstva, zanimivosti in nasvete, ki smo jih pripravili za vas.

NAVIJAJ IN ZADENI

Igraj nogometno igrico in zadeni super S BUDGET navijaški paket, vključno s SPAR darilno kartico v vrednosti 50 €. Naj se vroče navijaško poletje prične!

Igraj >>