SPARBECEDA - spoznajte novo testeninsko igro in si okrepite besedni zaklad skupaj z Boštjanom Gorencem - Pižamo

SPARBECEDA

Spoznajte novo testeninsko igro in si okrepite besedni zaklad!

Na svojih policah predstavljamo posebne testenine SPARBECEDA v obliki vseh 25 črk slovenske abecede, s katerimi lahko otroci skupaj s starši med pripravo obroka skozi igro krepijo besedni zaklad. Boštjan Gorenc – Pižama se je že podal na lov na besedni zaklad, zdaj ste pa na vrsti vi. Na hrbtni strani embalaže poiščite navodila za igro in se igrajte, dokler voda ne zavre.

Poleg didaktične vloge ima projekt SPARBECEDA tudi dobrodelno noto – z donacijo v skupni vrednosti 10.000 EUR bomo namreč razveselil tri izbrane ustanove, ki pomagajo otrokom z učnimi in bralnimi težavami. Višino donacije za posamezno ustanovo bodo določili uporabniki aplikacije SPAR plus, ki bodo glas podarili poljubni predlagani ustanovi.

SPARBECEDA - spoznajte novo testeninsko igro in si okrepite besedni zaklad skupaj z Boštjanom Gorencem - Pižamo

Slovenci potrebujemo bralno spodbudo

Zagotovo se je vsakomur izmed nas že zgodilo, da je slišal neko besedo, za katero ni točno vedel, kaj pomeni. Delež Slovencev, ki so bralno nepismeni, je zaskrbljujoče velik, dodatno skrb zbujata podatka, da tudi med visoko izobraženimi število bralcev upada in da samo slaba tretjina slovenskih staršev redno bere svojim predšolskim otrokom (Vir: rtvslo.si in OECD, 2016).

Pižama zna s črkami

Najbrž ste že slišali za Boštjana Gorenca – Pižamo. Zase pravi, da je mož s črkami, kar dokazujejo številna dela, ki so nastala izpod njegovega peresa, in zaradi katerih ga lahko brez kakršnegakoli dvoma označimo za enega najbolj priljubljenih slovenskih mladinskih pisateljev. S Pižamo smo našim kupcem v preteklosti že ponudili navdihujoče mlečne pravljice, natisnjene kar na embalaži trajnostnega mleka, tokrat pa na naše police postavljamo nov izdelek, ki skrbi za krepitev želodčkov in možgančkov.

SPARBECEDA - spoznajte novo testeninsko igro in si okrepite besedni zaklad skupaj z Boštjanom Gorencem - Pižamo

SPARBECEDA - LOV NA BESEDNI ZAKLAD

Spoznajte nove testenine, ki krepijo besedni zaklad!

SPARBECEDA - spoznajte novo testeninsko igro in si okrepite besedni zaklad skupaj z Boštjanom Gorencem - Pižamo

Igrajte SPARBECEDO

Kot prvi trgovec v Sloveniji kupcem ponujamo edinstveno družinsko testeninsko igro, ki se imenuje SPARBECEDA. V vsaki embalaži je kupcem na voljo vseh 25 črk slovenske abecede, s katerimi se lahko podajo na lov na besedni zaklad. Igra se prične takrat, ko postavimo lonec z vodo na štedilnik. Iz škatle nato stresemo testeninske črke in naključnih 16 položimo na zadnjo stran embalaže, kjer je polje s 16 kvadratki. S svinčnikom si na list papirja zapisujemo najdene besede, štejejo pa samo tiste, ki vsebujejo najmanj tri črke. Igra se konča, ko voda začne vreti – takrat morajo črke v vreli lonec.

NA DRUŽABNIH OMREŽJIH VAS NAGRAJUJEMO

Obiščite naša družbena omrežja, kjer vas čaka še več priložnosti za bogatenje besednega zaklada. Skupaj z Boštjanom Gorencem - Pižamo smo pripravili več besednih iger, zmagovalce pa čakajo praktične nagrade za krepitev besednega zaklada.

 

FACEBOOK @sparslo

INSTAGRAM @spar.si

TIK TOK @sparslovenija

SPARBECEDA - spoznajte novo testeninsko igro in si okrepite besedni zaklad skupaj z Boštjanom Gorencem - Pižamo

Besedni zaklad lovimo tudi v aplikaciji

V aplikaciji SPAR plus lahko vsi uporabniki še dodatno bogatite svoj besedni zaklad, hkrati pa imate priložnost, da se uvrstite v žreb za 10 novih tablic Samsung. V žreb za nagrado se uvrstite tako, da v aplikaciji odčitate svoj zadnji račun iz SPARA, ki ni starejši od 24 ur. Ko to storite, se vam prikažejo črke, iz katerih morate sestaviti čim več besed. Če najdena beseda dejansko obstaja, lahko preverite s preprostim klikom, ki vas pelje do jezikovnega portala Franček. Koliko besed najdete, tolikokrat sodelujete v žrebu za 10 tablic Samsung. Število najdenih besed pa je tudi število glasov, s katerimi lahko odločate o naši donaciji.

NAGRADNA IGRA JE ZAKLJUČENA. NAGRAJENCI BODO O NAGRADI OBVEŠČENI PO ELEKTRONSKI POŠTI.

Pravila in pogoji nagradne igre

SPAR PLUS MOBILNA APLIKACIJA

Če aplikacije še niste prenesli na svoj pametni telefon, je zdaj pravi trenutek, da to storite.


Donirali bomo kar 10.000 evrov

Za vaše glasove se v aplikaciji SPAR plus trenutno potegujeta dva zavoda in eno društvo. Vsem trem bomo donirali skupno kar 10.000 evrov, društvu ali zavodu z največ glasovi, pa bomo namenili tudi najvišjo donacijo.

Center za izobraževanje, rehabilitacijo, inkluzijo in svetovanje za slepe in slabovidne IRIS, SPARBECEDA, donacije

Center za izobraževanje, rehabilitacijo, inkluzijo in svetovanje za slepe in slabovidne IRIS

Center za izobraževanje, rehabilitacijo, inkluzijo in svetovanje za slepe in slabovidne IRIS je nedolgo nazaj praznoval svojo 100. obletnico delovanja. Je edina ustanova v Sloveniji, ki se ukvarja s šolanjem slepih in slabovidnih otrok, pred dvema letoma pa so začeli spremljati tudi otroke z motnjo avtističnega spektra. Donirana sredstva bodo uporabili predvsem za prenovo jedilnice in za nakup pripomočkov za lažje spremljanje pouka.

Zavod Mavrični bojevnik, SPARBECEDA, donacije

Zavod Mavrični bojevnik

Namen delovanja Zavoda Mavrični bojevnik je pomoč mladim z motnjo ADAH (motnja pozornosti in hiperaktivnosti). Zavod skozi aktivnosti v naravi spodbuja k umiku od vsakodnevnih novodobnih in tehnoloških naprav, hkrati pa ponuja pomoč pri iskanju osebne samorealizacije. Sredstva bodo porabili za izgradnjo doživljajskega gozdnega poligona Mavrični gaj, katerega namen je izvedba taborov in ostalih aktivnosti v naravi.

Društvo Bravo, SPARBECEDA, donacije

Društvo Bravo

Cilj Društva Bravo – društva za pomoč otrokom in mladostnikom s specifičnimi učnimi težavami je ustvariti optimalne pogoje za izobraževanje in delo mladih s specifičnimi učnimi težavami (SUT). Sodelujejo z domačimi in mednarodnimi društvi za otroke in mladostnike s SUT, vključeni pa so tudi v Evropsko zvezo za disleksijo (EDA). Letos bo potekala 20. obletnica prve mednarodne konference Društva Bravo, na kateri izobražujejo in ozaveščajo strokovno in laično javnost o značilnostih in potrebah otrok in mladostnikov s SUT. Z donacijo bi pokrili del stroškov za organizacijo konference.