Dobrodelna akcija »Veseli repki, iskreni nasmehi« že osmo leto zapored

Psi veljajo za človekovega najboljšega prijatelja, saj imajo s svojo brezpogojno ljubeznijo, predanostjo in zvestobo izjemen vpliv na naše življenje. Nekateri od njih pa so tudi resnični junaki, ki nesebično pomagajo ljudem v stiski in med njimi širijo dobro voljo. V sklopu svoje dobrodelne akcije »Veseli repki, iskreni nasmehi« smo letos opozorili na plemenito vlogo, ki jo v naši družbi zavzemajo reševalni in terapevtski psi ter psi pomočniki in vodniki. V ta namen smo na svoji spletni strani in družbenih omrežjih objavili simpatične dnevnike pasjih junakov iz štirih društev – Ambasadorji nasmeha, Kinološko društvo reševalnih psov Celje, Enota reševalnih psov Slovenije ter Center za šolanje psov vodnikov in psov pomočnikov SLO-CANIS. Njihove varovance smo nato obdarili z donacijo hrane in priboljškov, ki jih bodo še posebej veseli po dobro opravljenem delu.

 Ob sprejemu donacije je Tamara Jager iz Kinološkega društva reševalnih psov Celje povedala: »Vzgoja in šolanje reševalnega psa zahteva izjemno veliko časa, vztrajnosti in truda. Vse to pa je večkratno poplačano v trenutku, ko se z najdbo pogrešane osebe uspešno zaključi iskalna akcija. Tekom šolanja se med vodnikom in psom stke posebna vez. Kljub svojemu plemenitemu delu je tako psička Tia najboljši možni družinski član, ki je naša življenja napolnila s čisto, pristno in nesebično ljubeznijo. Zelo smo veseli, da je SPAR Slovenija prepoznal, kako nepogrešljivi in posebni so psi, ki pomagajo ljudem v stiski.«

Ob dnevu živali pa tudi tokrat nismo pozabili na živali v stiski. Ob pomoči svojih dobaviteljev smo zbrali hrano in priboljške, ki smo jih razdelili med tri društva, v katerih nudijo oskrbo zapuščenim in prostoživečim mačkam: Mestni mačjak, Mačja hiša in Mačja preja.

Več vem, bolje jem

Več vem, bolje jem – zmagovalna pot do uravnotežene prehrane … in SUPER NAGRAD! Sodeluj v tedenskih kvizih in osvoji kolo Merida, kolesarski dres Bahrain Victorious ali druge tedenske nagrade.

Sodeluj >>