
PT30M min
min
Sestavine
Sestavine za piškotno podlago:
- Piškoti 100 g
- Maslo 40 g
- Sladka smetana 1 žlica
Sestavine za jagodni nadev:
- Zamrznjene jagode 250 g
- Voda 2 žlici
- Sladkor 1 žlica
- Želatina 2 lističa
Sestavine za kremo:
- Nepasirana skuta 500 g
- Vanilijeva pasta 1 žlička
- Sladkor v prahu 3 žlice
- Sladka smetana 200 ml
Priprava
Za 3 kozarce s prostornino 250–300 ml.
Piškote zmeljemo v drobtine in jih zmešamo s stopljenim maslom in sladko smetano. Piškotno mešanico nežno potlačimo na dno kozarcev.
Zmrznjene jagode pokuhamo z dvema žlicama vode in sladkorjem, da se zmehčajo. Zmehčane s paličnim mešalnikom stlačimo v pire.
Lističa želatine za 10 minut namočimo v mrzlo vodo, da se zmehčata. Nato iz njiju iztisnemo vodo in ju umešamo v topel jagodni pire, da se raztopita.
Pire ohladimo do mlačnega, nato pa ga vlijemo v kozarce, ki jih damo nato za 2–3 ure v hladilnik, da se pire ohladi in malce strdi.
Skuto zmešamo z vaniljevo pasto in sladkorjem, nato pa narahlo z lopatko vmešamo še stepeno sladko smetano. Mešamo nežno, dokler nimamo enotne kreme.
Pripravljeno skutno kremo nadevamo v brizgalno vrečko z nastavkom in jo nabrizgamo v kozarce.
Sladico lahko damo še za 1 uro v hladilnik, da se tudi krema malce ohladi, nato pa jo lahko dekoriramo in postrežemo.