Pečem kot Leaneen, Sveža skutna krema z jagodami
Pečem kot Leaneen, Sveža skutna krema z jagodami

Sveža skutna krema z jagodami

Nina Kastelic - Leaneen
Avtor: Nina Kastelic - Leaneen
Čas aktivne priprave
30
min
Čas priprave
4
min
Čas hlajenja

Sestavine

Sestavine za piškotno podlago:

  • Piškoti 100 g
  • Maslo 40 g
  • Sladka smetana 1 žlica

Sestavine za jagodni nadev:

  • Zamrznjene jagode 250 g
  • Voda 2 žlici
  • Sladkor 1 žlica
  • Želatina 2 lističa

Sestavine za kremo:

  • Nepasirana skuta 500 g
  • Vanilijeva pasta 1 žlička
  • Sladkor v prahu 3 žlice
  • Sladka smetana 200 ml

Priprava

Za 3 kozarce s prostornino 250–300 ml.

01

Piškote zmeljemo v drobtine in jih zmešamo s stopljenim maslom in sladko smetano. Piškotno mešanico nežno potlačimo na dno kozarcev.

02

Zmrznjene jagode pokuhamo z dvema žlicama vode in sladkorjem, da se zmehčajo. Zmehčane s paličnim mešalnikom stlačimo v pire.

03

Lističa želatine za 10 minut namočimo v mrzlo vodo, da se zmehčata. Nato iz njiju iztisnemo vodo in ju umešamo v topel jagodni pire, da se raztopita.

04

Pire ohladimo do mlačnega, nato pa ga vlijemo v kozarce, ki jih damo nato za 2–3 ure v hladilnik, da se pire ohladi in malce strdi.

05

Skuto zmešamo z vaniljevo pasto in sladkorjem, nato pa narahlo z lopatko vmešamo še stepeno sladko smetano. Mešamo nežno, dokler nimamo enotne kreme.

06

Pripravljeno skutno kremo nadevamo v brizgalno vrečko z nastavkom in jo nabrizgamo v kozarce.

07

Sladico lahko damo še za 1 uro v hladilnik, da se tudi krema malce ohladi, nato pa jo lahko dekoriramo in postrežemo.