Naravna nega kože in las: 5 razlogov ZA ekološko kozmetiko

Pri negi kože smo pogosto v precepu, saj nas lahko hitro zapeljejo obljube o čudodelnih rezultatih in večni mladosti. A naravne sestavine si s svojo močjo zaslužijo našo pozornost. Tako kot dajete prednost biološko pridelani hrani, tudi pri osebni negi ni vseeno, kaj nanašamo na kožo, s čim se tuširamo ali umivamo lase. Predstavljamo pet dobrih razlogov za izbor kozmetike, ki temelji na naravnih, ekoloških sestavinah.   

Ekološka kozmetika temelji na naravnih sestavinah. Iz rastlin pridobljeni izvlečki, olja in druge snovi koristijo naši koži in lasem, saj so nežni, a učinkoviti. Z njimi kožo in lase dobro nahranimo in prijetno navlažimo z učinkovinami, ki jih je ustvarila narava.   

V ekološki kozmetiki se zanašajo na čiste sestavine naravnega izvora, ki zmanjšujejo tveganje za draženje kože ali alergijske reakcije. Pri izdelavi se namreč izogibajo sintetičnim dišavam in barvilom, parabenom, silikonom, parafinom in kemikalijam nasploh.   

Glavni del sestavin za izdelavo ekološke kozmetike prihaja iz certificirano ekološke pridelave, včasih tudi iz naravnih rastišč. Tako vzgojene rastline na primer niso obremenjene s pesticidi, prav tako med njimi ni gensko spremenjenih organizmov.   

Prakse ekološkega kmetovanja dajejo prednost biotski raznovrstnosti, kar je odlična novica tudi za naravno kozmetiko. V laboratorijih tako iz izjemno pestrega nabora rastlin pridobijo najboljše izvlečke, ki poskrbijo za specifične potrebe kože, lasišča in las.   

Izbira naravne ekološke kozmetike celostno prispeva k trajnostnemu življenjskemu slogu, saj mnogi izdelki ne vsebujejo mikroplastike in so pakirani v embalažo, ki je okolju prijaznejša zaradi možnosti reciklaže ali ponoven uporabe.   

Izdelke poiščite tudi v naši spletni trgovini SPAR Online

ALTERRA - moja naravna kozmetika, moja naravna lepota
Novo in ekskluzivno pri nas

Preizkusite široko izbiro izdelkov naravne kozmetike Alterra in v naših trgovinah poiščite naravne šampone, mila, gele, kreme, balzame in ostale naravne negovalne izdelke za ženske in moške.  

Kaj vam še pove oznaka EU za ekološka živila, SPAR
Oznaka za ekološka živila, ki jo morate poznati

Verjetno že na prvi pogled prepoznate uradni znak EU za ekološka živila, ko na svetlo zeleni pasici uzrete silhueto lista, sestavljeno iz drobnih zvezdic. Pa ste opazili, da se ob znaku nahajajo še nekateri drugi podatki?  

EKO pridelana hrana, 7 dobrih razlogov ZA ekološko prehrano
7 dobrih razlogov ZA ekološko prehrano

Prehod na ekološko prehrano ima številne pozitivne učinke tako na človeka kot tudi na okolje. Kateri razlog ZA pa je vam najpomembnejši?

EKO pridelana hrana, Ekološke oznake: veste katere so prave?
Ekološke oznake: veste katere so prave?

Zelene oznake zaupanja trajnostne predelave hrane nas na prodajnih policah vodijo do izdelkov, s katerimi sledimo vrednotam spoštovanja narave in zdravega življenjskega sloga. Odkrijte z nami, kateri certifikati potrjujejo vašo zeleno izbiro.   

Eko, eko, eko … ko se pije dobro mleko

Mleko ima skupaj z mlečnimi izdelki v uravnoteženi prehrani pomembno mesto. Poglejmo, kaj so dodane vrednosti ekološke prireje mleka, ki jih je dobro poznati.  

SPAR Natur*pur

Z linijo SPAR Natur*pur si prizadevamo k razvoju bio izdelkov, prilagojenih zahtevam sodobnega potrošnika, ki si želi čim bolj naravno in kakovostno prehrano. V liniji boste našli že več kot 450 izdelkov.

NAVIJAJ IN ZADENI

Igraj nogometno igrico in zadeni super S BUDGET navijaški paket, vključno s SPAR darilno kartico v vrednosti 50 €. Naj se vroče navijaško poletje prične!

Igraj >>