EKO pridelana hrana, Eko, eko, eko … ko se pije dobro mleko

EKOLOŠKO PRIDELANA HRANA

Eko, eko, eko … ko se pije dobro mleko

V očarljivosti neokrnjenih cvetočih pašnikov in spoštljivo skrbnem odnosu do živali se skrivajo odlike ekološkega mleka. Skupaj z mlečnimi izdelki ima v uravnoteženi prehrani pomembno mesto. Poglejmo, kaj so dodane vrednosti ekološke prireje mleka, ki jih je dobro poznati.   

Kravam molznicam morajo zagotoviti odprte hleve.

V hlevu mora imeti vsaka žival vsaj 5 m2 prostora.

Vsaj 180 dni na leto se morajo krave molznice pasti na prostem.  

Krave molznice lahko krmijo le z ekološko pridelano krmo.

V krmi je prepovedana uporaba hormonov za povečanje mlečnosti.

Strogo omejena je uporaba antibiotikov ali drugih zdravil.  

Ekološka prireja mleka je skladna s strogimi predpisi in visokimi standardi domače oz. evropske zakonodaje. Dobrobit živali ima pri tem načinu kmetovanja največji pomen, prispeva pa tudi k varovanju narave.  

Preprosto je preklopiti na ekološko

Prenesite dragoceno mlečno darilo narave v svoje najljubše recepte, ali pa z nami odkrijte nove. Tukaj je nekaj receptov, za katere izberite ekološko mleko in ekološke mlečne izdelke.

EKO SKUTA

EKO MASLO

Kaj vam še pove oznaka EU za ekološka živila, SPAR
Oznaka za ekološka živila, ki jo morate poznati

Verjetno že na prvi pogled prepoznate uradni znak EU za ekološka živila, ko na svetlo zeleni pasici uzrete silhueto lista, sestavljeno iz drobnih zvezdic. Pa ste opazili, da se ob znaku nahajajo še nekateri drugi podatki?  

EKO pridelana hrana, 7 dobrih razlogov ZA ekološko prehrano
7 dobrih razlogov ZA ekološko prehrano

Prehod na ekološko prehrano ima številne pozitivne učinke tako na človeka kot tudi na okolje. Kateri razlog ZA pa je vam najpomembnejši?

EKO pridelana hrana, Ekološke oznake: veste katere so prave?
Ekološke oznake: veste katere so prave?

Zelene oznake zaupanja trajnostne predelave hrane nas na prodajnih policah vodijo do izdelkov, s katerimi sledimo vrednotam spoštovanja narave in zdravega življenjskega sloga. Odkrijte z nami, kateri certifikati potrjujejo vašo zeleno izbiro.   

SPAR Natur*pur

Z linijo SPAR Natur*pur si prizadevamo k razvoju bio izdelkov, prilagojenih zahtevam sodobnega potrošnika, ki si želi čim bolj naravno in kakovostno prehrano. V liniji boste našli že več kot 450 izdelkov.

NAVIJAJ IN ZADENI

Igraj nogometno igrico in zadeni super S BUDGET navijaški paket, vključno s SPAR darilno kartico v vrednosti 50 €. Naj se vroče navijaško poletje prične!

Igraj >>