
Martinova pojedina: izbrane sestavine za še več okusov
Tudi najbolj tradicionalnim jedem lahko s ščepcem dobrih idej in dodatkom vrhunskih sestavin vdahnete svojstven kulinarični pečat. Martinovanje je odlična priložnost, da preizkusite nekaj novega. Za navdih smo pobrskali med našo ponudbo in zbrali nekaj idej za pripravo prazničnih jedi z gurmanskim pridihom.
NAMIG: rdeče zelje z balzamičnim kisom
Klasično prilogo popestrite z dodatkom balzamičnega kisa, kar bo poudaril sladko-kisli okus zelja in karamelizirane čebule.
NAMIG: pečeno sadje s balzamičnim kisom
Pečene hruške ali jabolka pokapajte z balzamičnim kisom, kar so lepo uravnotežilo sladkobo in bodo še slajša priloga ali sladica.
NAMIG: mlinci v kokošji jušni osnovi
Namesto, da mlince prelijete samo z vrelo vodo, jim dodajte kokošjo jušno osnovo, saj se bodo navzeli precej bogatejšega okusa.
NAMIG: pražen krompir z jušno osnovo
Med praženjem čebule in krompirja dodajte kokošjo jušne osnovo, da bo priloga še bolj sočna, poleg tega pa boste pridobili na okusu.
NAMIG: polnjena raca ali gos s kostanjem
Pečen kostanj je kot naročen za pripravo nadeva za pečeno gos, raco ali piščanca; posebej dober je, če mu primešate kiselkasta jabolka.
NAMIG: rdeče zelje s pečenim kostanjem
Rdeče zelje lahko obogatite z dodatkom pečenega kostanja, ki ga preprosto primešate ob koncu kuhanja in tako dodate sladkasti okus.