
Piščanec na meniju: 3 recepti, ki jih morate poskusiti
Obožujete vsestransko perutnino in se piščančje meso pogosto znajde na vašem jedilniku? Potem si morate pogledati 3 slastne recepte, saj morda med njimi kakšnega še ne poznate. Tokrat boste lahko uporabili fileje ali pa sočna bedrca. S skrbno pripravo boste uživali ob mehkem in okusnem piščančjem mesu. Pa začnimo!
Za to slastno jed potrebujete le eno ponev, saj v njej bedrca najprej popečete, nato pa v isti posodi pripravite tudi riž in dodate meso, da se vsi okusi lepo povežejo.
Pečen krompir, korenje, ohrovt in vrsta začimb se odlično ujamejo z ocvrtim piščančjim filejem, ki ga ob koncu priprave damo v pečico skupaj z zelenjavo, da se zlato zapeče.
Pri tej klasični italijanski jedi piščančje zrezke paniramo, nato jih obložimo s paradižnikovo omako, mocarelo in parmezanom ter zapečemo v pečici. Ponudimo s testeninami.