Piščanec z rižen in zelenjavo na krožniku

Piščanec na meniju: 3 recepti, ki jih morate poskusiti

Obožujete vsestransko perutnino in se piščančje meso pogosto znajde na vašem jedilniku? Potem si morate pogledati 3 slastne recepte, saj morda med njimi kakšnega še ne poznate. Tokrat boste lahko uporabili fileje ali pa sočna bedrca. S skrbno pripravo boste uživali ob mehkem in okusnem piščančjem mesu. Pa začnimo!  

Piščančja krače in stegna v rižu s špinačo - Nina Zorčič

Za to slastno jed potrebujete le eno ponev, saj v njej bedrca najprej popečete, nato pa v isti posodi pripravite tudi riž in dodate meso, da se vsi okusi lepo povežejo. 

Hrustljav piščanec s krompirjem in zelenjavo iz pečice, s cezarjevo omako - Nina Zorčič

Pečen krompir, korenje, ohrovt in vrsta začimb se odlično ujamejo z ocvrtim piščančjim filejem, ki ga ob koncu priprave damo v pečico skupaj z zelenjavo, da se zlato zapeče. 

Piščančja parmigiana - Mateja Delakorda, Odprta kuhinja

Pri tej klasični italijanski jedi piščančje zrezke paniramo, nato jih obložimo s paradižnikovo omako, mocarelo in parmezanom ter zapečemo v pečici. Ponudimo s testeninami. 

Popečen narezan kruh na leseni dilci.
Zakaj vedno isti kruh? Raziščite okuse, ki navdušijo.
Slovenska pokrajina, označevalec NARAVNOST OD PRIDELOVALCA, 100 % SLOVENSKO
Kaj svežega in lokalnega izbrati pozimi
3 ideje za jesenske narezke, ki bodo navdušili
3 ideje za jesenske narezke, ki vas bodo navdušili

Pozabite na narezek, ki izgleda kot kopica mesnin. Raje ga sestavite okoli glavne sestavine – bodisi mesne ali vegetarijanske – in presenetite s slastnimi dodatki, kot so bogati siri, sezonsko sadje, hrustljavi kruh in unikatni namazi.  

Točke zvestobe

Kovčki, potovalke, nahrbtniki
Zbirajte točke zvestobe in si zagotovite potovalno opremo Oracle Red Bull Racing po zmagovalno ugodnih cenah – tudi do 75 % ceneje!

Več