Piščanec z rižen in zelenjavo na krožniku

Piščanec na meniju: 3 recepti, ki jih morate poskusiti

Obožujete vsestransko perutnino in se piščančje meso pogosto znajde na vašem jedilniku? Potem si morate pogledati 3 slastne recepte, saj morda med njimi kakšnega še ne poznate. Tokrat boste lahko uporabili fileje ali pa sočna bedrca. S skrbno pripravo boste uživali ob mehkem in okusnem piščančjem mesu. Pa začnimo!  

Piščančja krače in stegna v rižu s špinačo - Nina Zorčič

Za to slastno jed potrebujete le eno ponev, saj v njej bedrca najprej popečete, nato pa v isti posodi pripravite tudi riž in dodate meso, da se vsi okusi lepo povežejo. 

Hrustljav piščanec s krompirjem in zelenjavo iz pečice, s cezarjevo omako - Nina Zorčič

Pečen krompir, korenje, ohrovt in vrsta začimb se odlično ujamejo z ocvrtim piščančjim filejem, ki ga ob koncu priprave damo v pečico skupaj z zelenjavo, da se zlato zapeče. 

Piščančja parmigiana - Mateja Delakorda, Odprta kuhinja

Pri tej klasični italijanski jedi piščančje zrezke paniramo, nato jih obložimo s paradižnikovo omako, mocarelo in parmezanom ter zapečemo v pečici. Ponudimo s testeninami. 

Popečen narezan kruh na leseni dilci.
Zakaj vedno isti kruh? Raziščite okuse, ki navdušijo.
Slovenska pokrajina, označevalec NARAVNOST OD PRIDELOVALCA, 100 % SLOVENSKO
Kaj svežega in lokalnega izbrati pozimi
3 ideje za jesenske narezke, ki bodo navdušili
3 ideje za jesenske narezke, ki vas bodo navdušili

Pozabite na narezek, ki izgleda kot kopica mesnin. Raje ga sestavite okoli glavne sestavine – bodisi mesne ali vegetarijanske – in presenetite s slastnimi dodatki, kot so bogati siri, sezonsko sadje, hrustljavi kruh in unikatni namazi.  

NAGRADNA IGRA

Dogodivščinam Oskarja in Boba lahko prisluhneš tudi v ekskluzivnih zvočnih zgodbah! S sodelovanjem v nagradni igri pa z malo sreče celo družino pelješ na izlet na Dunaj.

Več