
Veganske sladice s pridihom pomladi
Sezona svežine, barvitosti in pestrosti je pravi navdih veganske prehrane. Z vsak dan bolj pisano in pestro ponudbo sadja na naših prodajnih policah pa se prebuja tudi priprava pomladnih sladic. Da bodo sočne, kremaste in osvežujoče, poglejte veganske recepte s jagodami, gozdnimi sadeži in breskvami.
Slastne jagode so kraljice pomladnega sadja, v tem receptu pa dopolnjujejo ovsene kosmiče. To poslastico z dodatkom javorjevega sirupa lahko ponudite kot sladico ali pa kot slasten zajtrk, po katerem boste prijetno siti in polni energije.
Sladico, ki vas bo z okusi popeljala skozi sončni gozd, sestavlja vaše najljubše jagodičje in posip z ovsenimi kosmiči, mandlji in orehi, ki se v pečici hrustljavo zapeče. Drobljenec postrezite še topel in s kepico veganskega sladoleda.
Osvežujoče rezine razvajajo z uravnoteženimi okusi sladkega in kislega. Krhko podlago z beljaki iz čičerikine vode dopolnjujeta kremast nadev z borovnicami in jogurtova krema. Vsak grižljaj prijetno ohlajene sladice je tako poln svežine.
Lahkotna, ledeno osvežujoča in polna sadnega navdiha – to je breskova granita, ki že napoveduje prihajajoče poletje. Sočne breskve, osvežilna limona in sladkor se združijo v zmrznjeno poslastico, ki prijetno hladi in razvaja brbončice.