Pakiranje za dopust: veganski seznam

Pakiranje za dopust: veganski seznam

Pakirate za dolgo pričakovani dopust? Ne pozabite vzeti s seboj najljubših izdelkov iz shrambe veganskih dobrot, saj je izbira v manjših trgovinah skromna. Za nekatere potrebujete  hladilno torbo, drugi pa lahko potujejo z vami kar v potovalki. V kampu, počitniški hiški ali apartmaju s čudovitim pogledom na morje, jezero ali gore vam bodo veganske jedi še bolj teknile. Tukaj je seznam za pakiranje jedi po vegansko.   

Pakiranje za dopust: veganski seznam

izbor rastlinskih namazov navdušuje, zato je najbolje, da si privoščite različne okuse. Čičerikin, lečin, s črnimi olivami, s čiliji. So tudi odlična pomaka, da bo hrustljanje sveže zelenjave še bolj 'njami'.   

Pakiranje za dopust: veganski seznam

drobljenec za omako, ki bo pripravljena, kot bi mignil, burgerji za žar užitke na počitnicah. To so okusni veganski pripravki, ki sporočajo, da ni treba komplicirati s kuhanjem, pa boste prav dobro jedli tudi v kampu.   

Pakiranje za dopust: veganski seznam

lahkotni tunin nadomestek ali pa narezki z rastlinskimi nadomestki sira in salame so praktična izbira, ko vas zagrabi 'mala' lakota. Pa tudi za večerno druženje s prijatelji pridejo še kako prav.   

Pakiranje za dopust: veganski seznam

kremni veganski sladoled, ki se kar topi v ustih, boste žal morali pojesti pred odhodom, slastni sojini deserti z omamno lahkotno teksturo pa vam bodo polepšali počitniške popoldneve. Vzemite jih s seboj.   

Pakiranje za dopust: veganski seznam

vsaj kakšen liter ali dva rastlinskih napitkov je dobro peljati s seboj, da si boste lahko že prvo jutro na dopustu pripravili slasten smuti ali kosmiče. In to brez iskanja najbližje dobro založene trgovine.  

Vse te rastlinske dobrote lahko potujejo z vami, če greste na počitnice z avtom ali avtodomom. Še posebej prav vam bodo prišle v manjših krajih, saj so lokalne trgovinice običajno slabše založene z vegansko ponudbo.   

Veganski piknik: slastne ideje, s katerimi boste navdušili
Veganski piknik: slastne ideje, s katerimi boste navdušili

Trend veganske prehrane lahko navduši tudi na zabavi ob žaru. Od slanih prigrizkov do omamnih sladic, od hrustljavo zapečenih klobasic do sočnih nabodal. Pripravili smo nekaj okusnih idej, s katerimi bo vaš veganski piknik prava senzacija.

Veganska prehrana in šport
Veganska prehrana in šport

Kako zadostiti potrebam po beljakovinah? Popestrite jedilnik z rastlinskimi beljakovinami, ki podpirajo vašo telesno aktivnost. Poznate seitan, tempeh, edamame?

Vege miti in resnice - Priprava veganskih jedi je komplicirana
5 MITOV IN RESNIC ZA »VEGANE ZAČETNIKE«

Odstirate prve tančice, ki vodijo k veganski prehrani ali vsaj k večjemu deležu rastlinske hrane na vašem krožniku? Gotovo ste hitro naleteli na dvomljivce, ki so vaš kulinarični preskok zamajali še preden ste poskusili. Morda je med vašim naborom dvomov tudi kateri od teh, ki jih razkrivamo tukaj. 

Veganski kotiček
Veganski kotiček

Priljubljenost veganske prehrane zadnja leta strmo narašča, kar se odraža tudi v pestri ponudbi raznovrstnih veganskih izdelkov. Teh pa ne uživajo le vegani, ampak jih imajo radi tudi zapriseženi mesojedci, saj lahko iz njih pripravimo prave kulinarične specialitete.   

KVIZ

Podarjamo 50 litrov sladoleda! Sodelujte v kvizu, osvežite svoje znanje in zadenite slastne sladoledne nagrade.

Sodelujte