TRAJNOSTNI RAZVOJ NA PRVEM MESTU

Skrb za okolje je naša prioritetna naloga. Uresničujemo jo z uvajanjem najsodobnejših tehnologij in okolju prijaznih materialov v naših trgovinah, obenem pa želimo odgovornost do narave približati tudi našim zaposlenim in kupcem. Prav zato na različne načine izpostavljamo pomembnost ločevanja odpadkov in spodbujamo k manjši rabi plastičnih vrečk.

SPAROV VODNIK ZA TRAJNOSTNO NAKUPOVANJE

Ponosno predstavljamo vodnik za trajnostno nakupovanje, ki je nastal v sodelovanju z Ekologi brez meja. Vodnik je prava zakladnica nasvetov, kjer lahko prav vsak najde kaj zase – ne glede na to, ali ste pri trajnostnem nakupovanju šele začetnik ali pa že izkušen mojster.

Prelistajte vodnik

NAŠA ZAVEZA ZA LEPŠI JUTRI

Skupaj razmišljajmo ekologično in zmanjšujemo porabo plastike.

DOLGOROČNO ZMANJŠEVANJE PORABE PLASTIKE SE ZAČNE PRI VSAKEM POSAMEZNIKU.

Sledimo naši ekološki zavezi, s katero zmanjšujemo količine plastične embalaže, uporabljamo biorazgradljive materiale in spodbujamo večkratno uporabo embalaže.

Zakaj ne vidite vsebine?

SPAR nakupovalna torba z žepkom

  • 450 x 400 x 220mm
  • 100% reciklirana plastika, ki je pobrana iz morja
  • zelo trpežna
  • se lahko ponovno reciklira
  • v notranjosti ima žepek, namenjen za shranjevanje SPAR mrežastih vrečk za večkratno uporabo

Mrežaste vrečke za sadje in zelenjavo

SPAR mrežaste vrečke za nakupovanje sadja in zelenjave za večkratno uporabo se enostavno perejo in so trpežne, izdelane iz poliestra, ki je nastal z reciklažo plastenk. Na vrečki je priročen všitek, na katerega namestite nalepke s tehtnice, in sicer lahko ena vrečka služi za do tri različne vrste sadja ali zelenjave.

Rinfuza v Intersparu v Cityparku

Če bi želeli v svojem domu zmanjšati količino odpadne embalaže, obiščite trgovino Interspar Citypark, kjer vam na posebnem stojalu ponujamo več kot 45 različnih živil v rinfuzi. Po novem lahko poleg oreškov in suhega sadja na ta način kupite tudi riž, testenine, muesli, stročnice ...


Več >>

Refil avtomat ODORI

V trgovinah INTERSPAR Citypark, Aleja in Vič v Ljubljani, Europark v Mariboru, Supernova v Kranju in BTC v Murski Soboti na oddelku čistil najdete refil avtomat za ponovno polnjenje čistil in pralnih praškov Odori. Od prvega nakupa čistila vam po uporabi ostane embalaža iz aluminija, ki je zelo vzdržljiva in praktična za ponovno polnjenje.


Več >>

Nakup z lastno embalažo

V naših trgovinah lahko kupci na vseh postrežnih oddelkih (delikatesa, mesnica, ribarnica) ter v restavracijah INTERSPAR živila kupite in odnesete s seboj v lastni embalaži. Na ta način bomo skupaj pripomogli k zmanjšanju porabe plastike in odpadkov.


Več >>

Povratna embalaža - TOMRA

V naših trgovinah SPAR in INTERSPAR so že vrsto let na voljo avtomati za povratno embalažo Tomra, v katere preprosto oddate prazne steklenice za pivo in mineralno vodo ter zaboje s praznimi steklenicami in prejmete za to dobropis.


Več >>

Zmanjšujemo količino plastične embalaže pri Sparovih izdelkih

V sklopu svoje ekološke zaveze smo začeli spreminjati embalažo svojih izdelkov, zato lahko na Sparovih policah že danes najdete celo vrsto izdelkov, kjer smo plastično embalažo zmanjšali ali pa zamenjali za okolju bolj prijazno alternativo.

Z Nikom za boljši jutri

Vsestranski igralec, voditelj in vloger Nik Škrlec je ambasador naše iniciative Skupaj za boljši jutri. Z zabavnimi in hudomušnimi, predvsem pa tudi poučnimi in informativnimi videi vam pokaže, da lahko s preprostimi triki in že z malimi spremembami v vsakdanjem življenju živimo bolj trajnostno.

Za vse, ki razmišljate ekologično, so v naših trgovinah na voljo:

Januarja v naše trgovine prihajajo DOBRE VREČKE

S 3. 1. 2024 bomo plastične vrečke na oddelku sadja in zelenjave nadomestili z DOBRIMI VREČKAMI: plačljivimi BIO razgradljivimi vrečkami in SPAR mrežastimi vrečkami za večkratno uporabo.

Izdelki SPAR Natur*pur so pakirani v okolju prijazni in biološko razgradljivi embalaži.
Biorazgradljiva embalaža

Izdelki SPAR Natur*pur so pakirani v okolju prijazni in biološko razgradljivi embalaži. Mrežica je izdelana iz celuloznih vlaken in je razgradljiva na kompostu, zaščitna folija, v kateri so pakirani določeni izdelki, pa je izdelana iz obnovljivih virov (iz koruznih storžev). Embalaža je opremljena z mednarodnim znakom, ki zagotavlja biorazgradljivost.

Sparov mesec trajnosti

Mesecu trajnosti se lahko pridružite tudi vi! Vas zanima, kako? Sledite nam na Instagramu @spar.si, kjer vam bomo skupaj z Nikom Škrlecem in Ekologi brez meja izdali, kako lahko s pomočjo raznih nasvetov in predlogov živite še bolj ekologično.  

Prejeli smo trajnostni certifikat IFCO za leto 2022
Ločujmo, zbirajmo in pravilno oddajajmo odpadke
Energetski certifikat za podjetje SPAR Slovenija
Energetska varčnost trgovin
Varčna LED razsvetljava
Ekološki otoki v nekaterih trgovinah
D 11.06.08
KAMIJONI SPAR PRED SKLADISCI
FOTO : ALES BENO
Logistika po meri okolja
Varčni z energijo na vsakem koraku
KVIZ

Podarjamo 50 litrov sladoleda! Sodelujte v kvizu, osvežite svoje znanje in zadenite slastne sladoledne nagrade.

Sodelujte