Tunin steak z njoki in zelenjavo na sivem krožniku

Izberite popolne pare: priloge in glavne jedi

Popestrite glavne jedi s prilogami, ki jih bodo okusno dopolnile in dodale ščep gurmanskega pridiha. Med našo SPAR Premium ponudbo najdete marsikaj slastnega, med drugim se je vredno ozreti za izdelki, ki so jih zasnovali priznani chefi, vsi prejemniki Michelinovih zvezdic. Poglejte, nekaj slastnih kombinacij, ki smo jih sestavili v naši 'PREMIUM' kuhinji.  

PRILOGA: fettuccine s pesto omako

Odlične italijanske fetuccine preprosto skuhate in jim primešate vrhunski pesto z baziliko. Tako dobite kremasto prilogo nežne teksture, ki jo ponudite k:

  • nežno pečenemu lososovemu fileju z dodatkom limone in zelišč,
  • govejemu fileju ali rostbifu, ki ga hitro popečenega izboljšate s ščepcem začimbne soli,
  • sočno pečenemu piščancu s hrustljavo kožico.

PRILOGA: basmati in divji riž

Mešanica basmati riža in divjega riža je zelo privlačna že na pogled. Za prilogo riž preprosto skuhamo in ponudimo k jedem, ki jih pripravimo z nekaj omake:

  • telečja rulada ali pečenka, ki ima poleg še slastno naravno omako,
  • kozice ali gamberi v omaki s česnom, belim vinom, limono in peteršiljem,
  • nežni ribji kari, ki ga pripravimo z azijskimi začimbami v koksovem mleku.  

PRILOGA: pirini ravioli s sirom

Poskusite slastne pirine raviole po recepturi chefa Uroša Fakuča, ki jim daje poseben karakter starani sir Tolminc. Kot priloga bodo navdušili ob različnih jedeh:

  • sočni svinjski pečenki ali počasi pečenih svinjskih rebrih z medeno omako,
  • pečeni postrvi ali postrvjem fileju s hrustljavo skorjico in nežno teksturo mesa,
  • lahko pa pirinim raviolom dodate zelenjavno omako chefa Uroša Fakuča in jed je pripravljena.  
Narezek s kozarcem vina ob kaminu
Večeri ob kaminu – na kaj ne smete pozabiti?

Zimski večer, ogenj v kaminu in odlična družba – nikar ne pozabite pripraviti še slastnih prigrizkov in aromatičnih napitkov. Tukaj je nekaj namigov, s katerimi vam pomagamo izbrati izdelke, da boste enostavno ustvarili nepozabne in okusne večere

Božični praznični pogrinjek
Okušanje se začne z očmi

Pripravljeni, da svoje praznično druženje povzdignete na povsem nov nivo? Za vas smo zbrali nekaj priročnih nasvetov, kako obvladati umetnost serviranja hrane in poskrbeti, da bo vaše druženje vsem ostalo v najlepšem spominu.

Rdeče ali belo? Izbor prilagodite jedilniku.
Sledite preprostim napotkom ujemanja hrane in vina

Prava kombinacija vina in jedi lahko povzdigne okuse, ustvarja harmonijo in poskrbi za enkratno kulinarično doživetje. Predlagamo nekaj osnovnih načel, ki lahko vsakomur pomagajo pri izbiri pravih parov.

Zakaj je morsko hrano dobro jesti vse leto?
Zakaj je morsko hrano dobro jesti vse leto?

5 razlogov, zakaj uživanje v dobrotah iz morja presega letne čase in zakaj je obisk ribarnice SPAR vedno dobra ideja.

Gurmanski piknik za prste oblizniti
Piknik, na katerem želijo vsi vse poskusiti

Si predstavljate, da na domačem pikniku ponudite edinstvene jedi, ki jih običajno strežejo le v boljših restavracijah? Ključ do uspeha so slastni SPAR Premium izdelki izpod rok cenjenih chefov Uroša Štefelina, Gregorja Vračka in Uroša Fakuča.

Morda že kmalu na vašem krožniku: kulinarični trendi
Morda že kmalu na vašem krožniku: kulinarični trendi

Preverili smo, kaj so najbolj zanimivi trendi, ki že ali pa bodo v prihodnje vplivali tudi na naše jedilnike in prehranske navade.  

Gurmani jih obožujejo: 10 najbolj luksuznih živil
Gurmani jih obožujejo: 10 najbolj luksuznih živil

Okusi so različni in se s časom spreminjajo, a poznavalci hrane in veliki gurmani bi storili vse, da bi lahko uživali v ekstravagantnih ali edinstvenih jedeh, ki jih lahko stanejo malo premoženje. Raziskali smo, katera gurmanska živila veljajo za najbolj luksuzna.  

NAGRADNA IGRA

Dogodivščinam Oskarja in Boba lahko prisluhneš tudi v ekskluzivnih zvočnih zgodbah! S sodelovanjem v nagradni igri pa z malo sreče celo družino pelješ na izlet na Dunaj.

Več