
Izberite popolne pare: priloge in glavne jedi
Popestrite glavne jedi s prilogami, ki jih bodo okusno dopolnile in dodale ščep gurmanskega pridiha. Med našo SPAR Premium ponudbo najdete marsikaj slastnega, med drugim se je vredno ozreti za izdelki, ki so jih zasnovali priznani chefi, vsi prejemniki Michelinovih zvezdic. Poglejte, nekaj slastnih kombinacij, ki smo jih sestavili v naši 'PREMIUM' kuhinji.
PRILOGA: fettuccine s pesto omako
Odlične italijanske fetuccine preprosto skuhate in jim primešate vrhunski pesto z baziliko. Tako dobite kremasto prilogo nežne teksture, ki jo ponudite k:
- nežno pečenemu lososovemu fileju z dodatkom limone in zelišč,
- govejemu fileju ali rostbifu, ki ga hitro popečenega izboljšate s ščepcem začimbne soli,
- sočno pečenemu piščancu s hrustljavo kožico.
PRILOGA: basmati in divji riž
Mešanica basmati riža in divjega riža je zelo privlačna že na pogled. Za prilogo riž preprosto skuhamo in ponudimo k jedem, ki jih pripravimo z nekaj omake:
- telečja rulada ali pečenka, ki ima poleg še slastno naravno omako,
- kozice ali gamberi v omaki s česnom, belim vinom, limono in peteršiljem,
- nežni ribji kari, ki ga pripravimo z azijskimi začimbami v koksovem mleku.
PRILOGA: pirini ravioli s sirom
Poskusite slastne pirine raviole po recepturi chefa Uroša Fakuča, ki jim daje poseben karakter starani sir Tolminc. Kot priloga bodo navdušili ob različnih jedeh:
- sočni svinjski pečenki ali počasi pečenih svinjskih rebrih z medeno omako,
- pečeni postrvi ali postrvjem fileju s hrustljavo skorjico in nežno teksturo mesa,
- lahko pa pirinim raviolom dodate zelenjavno omako chefa Uroša Fakuča in jed je pripravljena.