Zakaj je morsko hrano dobro jesti vse leto?

Zakaj je morsko hrano dobro jesti vse leto?

Tudi vi pečen file sveže orade, osvežujočo solato z lignji ali rezino lososa v omleti povezujete s poletnimi užitki? Morska hrana je dragoceni dar narave, ki nas razvaja tako z raznolikimi okusi kot tudi s koristnimi hranili. Našo pozornost si zato zasluži v vseh letnih časih. Tukaj je 5 prepričljivih razlogov za to.

Zakaj je morsko hrano dobro jesti vse leto?

Ribe imajo ugodno hranilno sestavo, poleg mineralov in vitaminov zlasti beljakovine in omega-3 maščobne kisline, pa še bi lahko naštevali. Veljajo za lahko prebavljiv, uravnotežen obrok, zato naj bi jih uživali tedensko – tudi mastno modro ribo. (Vir: prehrana.si)   

Zakaj je morsko hrano dobro jesti vse leto?

Morska hrana je lahko trajnostna izbira, še posebej ob izlovu iz bližnjega Jadranskega morja ali domačih ribogojnic, ki sledijo okolju prijaznim pristopom. Sveži brancin ali orada, pa tudi školjke so odlični primeri morskih dobrot, ki do vašega krožnika potujejo kar najkrajši čas.  

Za več morskega življenja

Mar nam je za morje YouSea

V Sparu odgovorno sodelujemo v pobudah, ki so trajnostno usmerjene. Za zaščito slovenske obale in biotske raznolikosti našega morja ter ohranjanje ribje populacije smo pristopili k projektu zavoda YouSea.  

Enostavna priprava

Morska hrana s pestrimi okusi popestri naš jedilnik. File belega tuna v oljčnem olju je z izbrano zelenjavo popoln za lahkotne solate, bakalar ali dimljeni losos pričarata bogat zajtrk, sveži file morskega lista popečemo in že lahko postrežemo gurmansko večerjo.  

Raznolikost okusov - bakala in losos

Raznolikost okusov

Morska hrana s pestrimi okusi popestri naš jedilnik. File belega tuna v oljčnem olju je z izbrano zelenjavo popoln za lahkotne solate, bakalar ali dimljeni losos pričarata bogat zajtrk, sveži file morskega lista popečemo in že lahko postrežemo gurmansko večerjo.  

BAKALAR S TARTUFI ATLANTSKI DIMLJEN LOSOS
SPAR Ribarnica

Podaljšano poletje

V vsakem letnem času prinaša morska hrana na vaš krožnik svežino in pridih poletja. V hladnejših mesecih so jedi s školjkami še posebej slastne – v juhi, gratinirane ali v omamni omaki za testenine. Enako velja za slastno hobotnico iz pečice.

V naših trgovinah se vse leto trudimo, da vam v ribarnicah ponujamo tako svež izlov iz bližnjih morij in lokalnih ribogojnic kot tudi globoko zamrznjene dobrote svetovnih oceanov. Poleg tega lahko izbirate raznolike vrhunske morske specialitete in konzervirano morsko hrano, ki v sebi ohranja vse dobre lastnosti in okuse.  

SPAR Ribanica
Gurmanski piknik za prste oblizniti
Piknik, na katerem želijo vsi vse poskusiti

Si predstavljate, da na domačem pikniku ponudite edinstvene jedi, ki jih običajno strežejo le v boljših restavracijah? Ključ do uspeha so slastni SPAR Premium izdelki izpod rok cenjenih chefov Uroša Štefelina, Gregorja Vračka in Uroša Fakuča.

Gurmani jih obožujejo: 10 najbolj luksuznih živil
Gurmani jih obožujejo: 10 najbolj luksuznih živil

Okusi so različni in se s časom spreminjajo, a poznavalci hrane in veliki gurmani bi storili vse, da bi lahko uživali v ekstravagantnih ali edinstvenih jedeh, ki jih lahko stanejo malo premoženje. Raziskali smo, katera gurmanska živila veljajo za najbolj luksuzna.  

7 lastnosti, ki razkrivajo, da ste 'foodie'
7 lastnosti, ki razkrivajo, da ste 'foodie'

Sladokusec in gurman sta slovenska izraza, ki najbolje opišeta nekoga, ki v hrani ne le uživa, ampak tudi rad ustvarja in raziskuje kulinariko, kuharske tehnike in okuse. Preverite, ali se prepoznate kot "foodie" v 7 trditvah.