Zakaj je morsko hrano dobro jesti vse leto?
Tudi vi pečen file sveže orade, osvežujočo solato z lignji ali rezino lososa v omleti povezujete s poletnimi užitki? Morska hrana je dragoceni dar narave, ki nas razvaja tako z raznolikimi okusi kot tudi s koristnimi hranili. Našo pozornost si zato zasluži v vseh letnih časih. Tukaj je 5 prepričljivih razlogov za to.
Ribe imajo ugodno hranilno sestavo, poleg mineralov in vitaminov zlasti beljakovine in omega-3 maščobne kisline, pa še bi lahko naštevali. Veljajo za lahko prebavljiv, uravnotežen obrok, zato naj bi jih uživali tedensko – tudi mastno modro ribo. (Vir: prehrana.si)
Morska hrana je lahko trajnostna izbira, še posebej ob izlovu iz bližnjega Jadranskega morja ali domačih ribogojnic, ki sledijo okolju prijaznim pristopom. Sveži brancin ali orada, pa tudi školjke so odlični primeri morskih dobrot, ki do vašega krožnika potujejo kar najkrajši čas.
Enostavna priprava
Morska hrana s pestrimi okusi popestri naš jedilnik. File belega tuna v oljčnem olju je z izbrano zelenjavo popoln za lahkotne solate, bakalar ali dimljeni losos pričarata bogat zajtrk, sveži file morskega lista popečemo in že lahko postrežemo gurmansko večerjo.