Gurmanski piknik za prste oblizniti

Gurmanski piknik za prste oblizniti

Piknik lahko postane vaše najljubše kulinarično druženje. Začne se s svežimi idejami in gurmansko ponudbo iz naših trgovin, med katero so tudi izdelki, ki so jih zasnovali priznani slovenski chefi.

Razkrivamo nekaj izbranih dobrot iz naše 'premium' piknik košarice, ki jih je užitek pripraviti, še lepše pa deliti z družino in prijatelji.  

Gurmanski piknik - Okusi, ki jih bogati meso krškopoljca

Ni skrivnost, da jedi z mesom krškopoljskega prašiča uvrščajo na menije najboljših restavracij. Poleg slovenske govedine ga boste okušali v burgerjih in čevapčičih SPAR PREMIUM. Ugodna maščobna sestava in nežno meso avtohtone pasme dodata piko na i fini teksturi in razvajata z okusi. Pa bodite skrbni pri peki, pravi kreator receptur chef Uroš Štefelin.   

Gurmanski piknik, S sous vide metodo pripravljeno za žar

Oči se bodo zasvetile že, ko boste SPAR PREMIUM marinirana in po sous vide metodi predpripravljena svinjska rebra vrgli na vročo rešetko. Zdaj se začne prava čarovnija, s katero boste ohranili izvrstne okuse in sočnost, izbranemu kosu mesa pa dodali hrustljavost in nepogrešljivo aromo žara. Za slastno recepturo se lahko zahvalimo chefu Gregorju Vračku.   

Gurmanski piknik, Klobase, ki jih oplemeniti žar oglja

Brbončice bodo želele še, ko boste ugriznili v sočne klobase za žar SPAR PREMUIM, saj vsaka od njih ponuja svojevrstne omamne okuse. Predstavljajte si mediteranske začimbe in oreškast dodatek pinjol, morda vas mika kombinacija z mesom divjega prašiča, kaj pa čedar in edinstvena BBQ omaka? Chefa Uroš Štefelin in Gregor Vračko sta znova prepričala.  

Gurmanski piknik - Fantastične solate pisanih značajev

Za gurmansko pustolovščino na prostem boste morali potegniti iz rokava kakšno idejo več, kot le narezati paradižnik. Kombinacij je nešteto, zato si dajte duška. Lubenica, kumare in feta sir ali pa jabolka, orehi in motovilec ali pa koromač in pomaranča … Vse lahko pripravite vnaprej in ko pridejo gostje, solate samo še zmešate.  

Več receptov za solate najdete TUKAJ.

Izdelki SPAR PREMIUM v sodelovanju z Michelinovimi chefi!

Michelinovi chefi Uroš Štefelin, Gregor Vračko in Uroš Fakuč sodelujejo z našim razvojnim oddelkom in slovenskimi dobavitelji. Rezultat so ekskluzivni izdelki SPAR PREMIUM, ki jih boste brez prevelikega truda vključili v svojo »kuharijo«!

7 lastnosti, ki razkrivajo, da ste 'foodie'
7 lastnosti, ki razkrivajo, da ste 'foodie'

Sladokusec in gurman sta slovenska izraza, ki najbolje opišeta nekoga, ki v hrani ne le uživa, ampak tudi rad ustvarja in raziskuje kulinariko, kuharske tehnike in okuse. Preverite, ali se prepoznate kot "foodie" v 7 trditvah.

Morda že kmalu na vašem krožniku: kulinarični trendi
Morda že kmalu na vašem krožniku: kulinarični trendi

Preverili smo, kaj so najbolj zanimivi trendi, ki že ali pa bodo v prihodnje vplivali tudi na naše jedilnike in prehranske navade.  

Gurmani jih obožujejo: 10 najbolj luksuznih živil
Gurmani jih obožujejo: 10 najbolj luksuznih živil

Okusi so različni in se s časom spreminjajo, a poznavalci hrane in veliki gurmani bi storili vse, da bi lahko uživali v ekstravagantnih ali edinstvenih jedeh, ki jih lahko stanejo malo premoženje. Raziskali smo, katera gurmanska živila veljajo za najbolj luksuzna.  

KVIZ

Podarjamo 50 litrov sladoleda! Sodelujte v kvizu, osvežite svoje znanje in zadenite slastne sladoledne nagrade.

Sodelujte