Gurmanski piknik za prste oblizniti
Piknik lahko postane vaše najljubše kulinarično druženje. Začne se s svežimi idejami in gurmansko ponudbo iz naših trgovin, med katero so tudi izdelki, ki so jih zasnovali priznani slovenski chefi.
Razkrivamo nekaj izbranih dobrot iz naše 'premium' piknik košarice, ki jih je užitek pripraviti, še lepše pa deliti z družino in prijatelji.
Ni skrivnost, da jedi z mesom krškopoljskega prašiča uvrščajo na menije najboljših restavracij. Poleg slovenske govedine ga boste okušali v burgerjih in čevapčičih SPAR PREMIUM. Ugodna maščobna sestava in nežno meso avtohtone pasme dodata piko na i fini teksturi in razvajata z okusi. Pa bodite skrbni pri peki, pravi kreator receptur chef Uroš Štefelin.
Oči se bodo zasvetile že, ko boste SPAR PREMIUM marinirana in po sous vide metodi predpripravljena svinjska rebra vrgli na vročo rešetko. Zdaj se začne prava čarovnija, s katero boste ohranili izvrstne okuse in sočnost, izbranemu kosu mesa pa dodali hrustljavost in nepogrešljivo aromo žara. Za slastno recepturo se lahko zahvalimo chefu Gregorju Vračku.
Brbončice bodo želele še, ko boste ugriznili v sočne klobase za žar SPAR PREMUIM, saj vsaka od njih ponuja svojevrstne omamne okuse. Predstavljajte si mediteranske začimbe in oreškast dodatek pinjol, morda vas mika kombinacija z mesom divjega prašiča, kaj pa čedar in edinstvena BBQ omaka? Chefa Uroš Štefelin in Gregor Vračko sta znova prepričala.
Za gurmansko pustolovščino na prostem boste morali potegniti iz rokava kakšno idejo več, kot le narezati paradižnik. Kombinacij je nešteto, zato si dajte duška. Lubenica, kumare in feta sir ali pa jabolka, orehi in motovilec ali pa koromač in pomaranča … Vse lahko pripravite vnaprej in ko pridejo gostje, solate samo še zmešate.
Več receptov za solate najdete TUKAJ.