VEČ VEM, BOLJE JEM
101 dieta? Ne, hvala.
V svetu 101 prehranske izbire se ni težko izgubiti. Vsako leto smo priča novim prehranskim trendom, novim super živilom in dietam. Ob super živilih in super pravilih pa hitro pozabimo na super življenje.
Zmagovalna pot do uravnotežene prehrane
Ste kdaj razmišljali, kako lahko hrana, ki jo izberete, vpliva na vašo energijo, razpoloženje in splošno počutje? Naš program uravnotežene prehrane je zasnovan, da vam pokaže, kako lahko na preprost način izboljšate svoje prehranjevalne navade. Skupaj bomo raziskali skrivnosti hranilnih snovi, sestavljali okusne jedilnike in se naučili, kako lahko uravnotežena prehrana z lahkoto postane del vašega vsakdana.
VSE EPIZODE IZ PROGRAMA VEČ VEM, BOLJE JEM
Ali se moramo procesirani hrani izogibati? – Lana Trampuš
Ste že slišali, da je za zdravje samo po sebi škodljivo, če v svojo prehrano vključujete predelana oziroma procesirana živila? Nutricionistka Lana Trampuš pravi, da to ne drži in v članku to tudi pojasnjuje. Najprej je treba vedeti, kaj procesirana živila sploh so in kako se med seboj razlikujejo.
Zakaj ne vidite vsebine?
Ker niste sprejeli piškotkov ponudnika (YouTube), vam zaradi zagotavljanja varovanja osebnih podatkov, te vsebine žal ne moremo prikazati.
V kolikor jo želite videti, potem potrdite piškotke s klikom na spodnji gumb. Izjavo o varstvu podatkov ponudnika (YouTube) najdete TUKAJ.
Piškotki
Informacije o zasebnosti
Zdrav odnos do prehrane in “Guilty pleasures” - Lana Trampuš
Zdrava in nezdrava živila ne obstajajo. Obstajajo pa zdrave in nezdrave prehranske navade.
Priljubljeni izrazi, kot so slaba vest, greh, občutek krivde in “dan za goljufanje” niso odraz dobrega odnosa do hrane. Uravnotežena prehrana namreč vsebuje vsa živila in ne izključuje niti sladkih in slanih prigrizkov. Kako uspešno uloviti to ravnotežje, z vami deli nutricionistka Lana Trampuš.
Zakaj ne vidite vsebine?
Ker niste sprejeli piškotkov ponudnika (YouTube), vam zaradi zagotavljanja varovanja osebnih podatkov, te vsebine žal ne moremo prikazati.
V kolikor jo želite videti, potem potrdite piškotke s klikom na spodnji gumb. Izjavo o varstvu podatkov ponudnika (YouTube) najdete TUKAJ.
Piškotki
Informacije o zasebnosti
Miti in resnice o hrani in dietah - Andreja Čampa
Študije kažejo, da so drastične spremembe običajnih prehranjevalnih vzorcev posameznikov dolgoročno neuspešne. Večina posameznikov se po določenem času vrne na stare prehranjevalne navade in živi v začaranem krogu diet ter spreminjajoče telesne teže. Nutricionistka Andreja Čampa vam bo na preprost način predstavila prednosti in slabosti popularnih diet, spregovorila o glutenu in laktozi v prehranjevanju ter kvasu in drožeh.
Zakaj ne vidite vsebine?
Ker niste sprejeli piškotkov ponudnika (YouTube), vam zaradi zagotavljanja varovanja osebnih podatkov, te vsebine žal ne moremo prikazati.
V kolikor jo želite videti, potem potrdite piškotke s klikom na spodnji gumb. Izjavo o varstvu podatkov ponudnika (YouTube) najdete TUKAJ.
Piškotki
Informacije o zasebnosti
Vse, kar morate razumeti o teoriji hrane - Andreja Čampa
Prehrana je v tesni povezavi z zdravjem ljudi. Nekateri vedenjski vzorci v prehrani in načinu življenja človeka lahko delujejo kot dejavniki tveganja, ki ogrožajo zdravje, ali kot varovalni dejavniki, ki krepijo zdravje in izboljšajo kakovost življenja. Nutricionistka Andreja Čampa bo z vami raziskovala, zakaj je sredozemska prehrana največkrat ponujena kot najbolj zdrav način prehranjevanja, kaj pomeni, da se človek redno prehranjuje in kakšen je najboljši način prehranjevanja za dojenčke in starejše.
Zakaj ne vidite vsebine?
Ker niste sprejeli piškotkov ponudnika (YouTube), vam zaradi zagotavljanja varovanja osebnih podatkov, te vsebine žal ne moremo prikazati.
V kolikor jo želite videti, potem potrdite piškotke s klikom na spodnji gumb. Izjavo o varstvu podatkov ponudnika (YouTube) najdete TUKAJ.
Piškotki
Informacije o zasebnosti
Shekajte načrtovanje obrokov - Nenad Bratković
Marsikomu se zdi, da bi življenje bilo lahko veliko bolj preprosto, če se ne bi ves čas spraševali, kaj bomo jedli in skuhali. Nutricionist Nenad Bratković bo zato predstavil učinkovite načine, kako si olajšati pripravo obrokov vnaprej, na kaj moramo biti pri pripravi jedilnikov pozorni in katera živila se najbolje obnesejo za pripravo vnaprej.
Zakaj ne vidite vsebine?
Ker niste sprejeli piškotkov ponudnika (YouTube), vam zaradi zagotavljanja varovanja osebnih podatkov, te vsebine žal ne moremo prikazati.
V kolikor jo želite videti, potem potrdite piškotke s klikom na spodnji gumb. Izjavo o varstvu podatkov ponudnika (YouTube) najdete TUKAJ.
Piškotki
Informacije o zasebnosti
Ustvarjanje trajnih prehranjevalnih navad - Mojca Cepuš
Dosedanje raziskave so pokazale, da je za zdravje črevesja optimalno, če vsak teden pojemo 30 različnih živil. Od sadja, zelenjave, semen, stročnic, vse do oreščkov in drugih živil. Hrana namreč ni samo skupek mikro in makro hranil, ampak tudi priložnost za druženje, povezovanje in izkazovanje ljubezni. Nutricionistka Mojca Cepuš bo zato z vami delila, kako se lahko prehranjujete zdravo, hkrati pa ne sprejemate kompromisov pri okusu.
Sledite nasvetom v programu “Več vem, bolje jem”, ki smo ga zasnovali z izbranimi nutricionisti:
Lana Trampuš, mag. inž. preh.
Lana Trampuš je magistrica inženirka prehrane, ki zagovarja zdrav način življenja brez ekstremov in nepotrebnega izključevanja živil iz prehrane. Je nutricionistka, ki verjame v vzdržne spremembe prehrane in življenjskega sloga. Pri podajanju prehranskih nasvetov se opira na znanstveno dokazane informacije. Predvsem pa se drži načela, da so spremembe v prehrani takšne, da jih ljudje dolgoročno vzdržujejo brez negativnega vpliva na psihično in fizično zdravje
Andreja Širca Čampa, univ.dipl.ing., klinični dietetik
Andreja Širca Čampa je po izobrazbi univerzitetna diplomirana inženirka živilske tehnologije. Ima bogate izkušnje na področju dietne prehrane pri sladkorni bolezni, celiakiji, alergijah, debelosti, kroničnih ledvičnih obolenjih, črevesnih obolenjih, kot tudi na specifičnih področjih prehrane onkološkega bolnika, pri prirojenih motnjah metabolizma in motnjah hranjenja. Je avtorica in soavtorica številnih strokovnih del in predavateljica na dveh fakultetah.
Nenad Bratković, mag. nutricionizma, univ.mag.fitofarm. & dietoterapije, športni nutricionist
Nenad Bratković je magister nutricionizma in glavni nutricionist KK ekipe Cedevita Olimpija. Ob tem je tudi ustanovitelj in vodja prehranske svetovalnice NutriKlinika in direktor podjetja NutriConsult d.o.o. V svoji karieri je delal že z več 1000 strankami, od oseb z zdravstvenimi težavami do vrhunskih športnikov. Je tudi znan predavatelj, ki sodeluje z zdravniki, farmacevti, psihologi in kineziologi.
Mojca Cepuš: Svetovalka za zdravo prehrano in hujšanje, certificirana nutricistka
Mojca Cepuš se že od leta 2007 profesionalno ukvarja s prehrano, s poudarkom na pomoči ljudem pri izgubi odvečnih kilogramov in izboljšanju prehranjevalnih navad. S pridobljenim mednarodnim certifikatom in nazivom športne nutricionistke se posveča individualnim programom in trenerskemu delu. Glavni namen njenih programov pa ni le izguba kilogramov ali izboljšanje zdravja, ampak tudi naučiti stranke, kako ohraniti dosežene rezultate.
Vedno zmagovalna izbira
Ponosni smo, da smo letos postali izbrana trgovina kolesarske ekipe Bahrain Victorious in njihovega člana, vrhunskega slovenskega kolesarja Mateja Mohoriča.