Šparglji z pršutom na krožniku

Uživajte pomlad ob gurmanskih degustacijah

Je pomlad prebudila željo po druženju ob dobri hrani? To ne pomeni, da morate najbolj sončne dneve preživeti v kuhinji. Včasih je dovolj, da izberete le nekaj izvrstnih specialitet, poskrbite za zanimivo sestavljen narezek in druženje se lahko začne. Odkrijte preproste predloge in uživajte v degustiranju s prijatelji.

Pršut in siri na kesni deski

Pršut s starim cheddarjem

Slastni pršut lahko kombiniramo z rezinami tradicionalnega cheddarja. Poleg ponudimo na žaru popečene zelene šparglje, dodamo olive, nasujemo orehova jedrca. Za namaz je lahko gorčica, ki ji ublažimo okus, tako da primešamo malo medu, kanček kisa ter začinimo. 

Narezek na kamnitem krožniku

Tolminski želodec s kozjo gaudo

Tolminski želodec z nekoliko dimljenim okusom se lepo dopolnjuje s kozjo gaudo. Za dodatek hrustljave svežine ponudimo pomladne redkvice, vložene kumarice ali gobice, lešnike pa za oreškasto noto. Namaz pripravimo iz kisle smetane z dodatkom mlete dimljene paprike. 

Sendvič na leseni deski

Domača sendviča po gurmansko

Ste že kdaj doma spekli slastno fokačo? Preprosta za pripravo je odlična osnova za gurmanske sendviče, ki so nekaj posebnega že na pogled. Za vse, ki bi raje ugriznili v okuse brez mesnih specialitet, pa je spodaj tudi recept z mocarelo, avokadom in paradižniki. 

Narezek s kozarcem vina ob kaminu
Večeri ob kaminu – na kaj ne smete pozabiti?

Zimski večer, ogenj v kaminu in odlična družba – nikar ne pozabite pripraviti še slastnih prigrizkov in aromatičnih napitkov. Tukaj je nekaj namigov, s katerimi vam pomagamo izbrati izdelke, da boste enostavno ustvarili nepozabne in okusne večere

Božični praznični pogrinjek
Okušanje se začne z očmi

Pripravljeni, da svoje praznično druženje povzdignete na povsem nov nivo? Za vas smo zbrali nekaj priročnih nasvetov, kako obvladati umetnost serviranja hrane in poskrbeti, da bo vaše druženje vsem ostalo v najlepšem spominu.

Rdeče ali belo? Izbor prilagodite jedilniku.
Sledite preprostim napotkom ujemanja hrane in vina

Prava kombinacija vina in jedi lahko povzdigne okuse, ustvarja harmonijo in poskrbi za enkratno kulinarično doživetje. Predlagamo nekaj osnovnih načel, ki lahko vsakomur pomagajo pri izbiri pravih parov.

Zakaj je morsko hrano dobro jesti vse leto?
Zakaj je morsko hrano dobro jesti vse leto?

5 razlogov, zakaj uživanje v dobrotah iz morja presega letne čase in zakaj je obisk ribarnice SPAR vedno dobra ideja.

Gurmanski piknik za prste oblizniti
Piknik, na katerem želijo vsi vse poskusiti

Si predstavljate, da na domačem pikniku ponudite edinstvene jedi, ki jih običajno strežejo le v boljših restavracijah? Ključ do uspeha so slastni SPAR Premium izdelki izpod rok cenjenih chefov Uroša Štefelina, Gregorja Vračka in Uroša Fakuča.

Morda že kmalu na vašem krožniku: kulinarični trendi
Morda že kmalu na vašem krožniku: kulinarični trendi

Preverili smo, kaj so najbolj zanimivi trendi, ki že ali pa bodo v prihodnje vplivali tudi na naše jedilnike in prehranske navade.  

Nagradna igra

Lov na besedni zaklad je nazaj! V SPAR plus aplikaciji poiščite nagradno igro SPARBECEDA, sestavite čim več besed in zadenite SPAR darilne kartice v vrednosti 100 €.

Več