Parmezan s hruško v testu

Mlečni izdelki s celega sveta tudi v vaši domači kuhinji

Tudi z okušanjem lahko potujemo okoli sveta, in tokrat so naš navdih mlečni izdelki. V različnih  kuhinjah sveta so pomemben del tradicije, saj prispevajo edinstvene okuse in teksture. Od indijskega masla ghee, do kremastega grškega jogurta in aromatičnega francoskega camemberta. Raziščite z nami mlečne dobrote sveta in v njih odkrijte navdih za kuhanje. 

Enostaven piščančji curry - Jernej Kitchen

Ghee je prečiščeno maslo, priljubljeno predvsem v indijski kuhinji, kjer ga uporabljajo kot osnovno maščobo za kuhanje. Je oreškastega okusa in prijetne arome. Ghee je nepogrešljiv v tradicionalnem kariju. Namesto običajnega masla pa ga lahko uporabite za večino jedi. 

Pita z bučkami in Camembertom - Mojca Polak

Camembert je kremast sir iz francoske Normandije. Zanj je značilna bela plesen na mehki skorji, notranjost pa je kremasta. Camembert je priljubljen v francoski kuhinji – tako samostojno kot za pripravo različnih jedi. Odličen je pečen v pečici z dodatkom česna in zelišč ali oreščkov in sadja.

Parmezan v lističih in riban

Parmigiano Reggiano oz. parmezan je trd sir izrazitega okusa. Prihaja iz Italije in je ključna sestavina različnih testenin, rižot in solat. Običajno ga naribajo po vrhu jedi, uporabljajo ga za bogate nadeve, kremne omake in gratinirane dobrote, ter seveda za sirne plošče. 

Quesadille s tuno - Nina Kastelic, Leaneen

Mehiška sirna salsa je mešanica različnih vrst sira, zelo priljubljena za različne jedi. Ponudite jo lahko z vročimi tortiljami ali kot prilogo k jedem, kot so tacosi, nachosi, quesadille ali burritosi. S salso in limetinim sokom pa lahko pripravite tudi preliv za bogato sestavljeno solato. 

Pita s špinačo in feta sirom

Feta je slan sir, narejen iz ovčjega ali kozjega mleka, ki je značilen za grško kuhinjo. Ima drobljivo teksturo in močan, slan okus. Grki feto običajno pripravijo v različnih svežih solatah, dodajo v nadeve za pite ali pa jo pokapljajo z dobro mero oljčnega olja in postrežejo z olivami ter zelišči. 

Sočna limonina rolada - Nina Kastelic, Leaneen

Grški jogurt je gost in kremast. Pogosto se uporablja v grških jedeh, kot je tzatziki ali kot osnovna sestavina za sladice z medom in oreščki. Uporabite ga lahko za pripravo lahkotnih krem za sladice, kot dodatek prelivom za poletne solate ali za osvežilne omake k jedem na žaru.

Skutina sladica na krožniku
Domača peka – preverite mlečno ponudbo odlično za peko
Stopljen sir v hlebčkastem kruhu
Od skute do parmezana. Odkrijte recepte s siri vseh vrst.
Sladke ideje za pusta: krofi, miške in mlečne poslastice
Bogat zajtrk s kosmiči, sadjem in medom v skledčki.
Začnite dan dobro. Tukaj je 5 okusnih idej za mlečni zajtrk.
Ženska z jogurtom v rokah
Skriti zaklad v mlečnih izdelkih: probiotiki, ki so dobri za vaše telo

Preverite, zakaj so jogurti pametna izbira in kateri mlečni izdelki še lahko koristijo vašemu telesu od znotraj navzven.

Kateri sir izbrati, katero sadje in oreščke dodati
Sir, sadje in oreščki – to je okusov polna sirna plošča

Kateri oreščki se dobro podajo h kateremu siru? Potrebujete le nekaj pravih dodatkov in pripravili boste sirno ploščo, ki bo navdušila.   

Nagradna igra

Lov na besedni zaklad je nazaj! V SPAR plus aplikaciji poiščite nagradno igro SPARBECEDA, sestavite čim več besed in zadenite SPAR darilne kartice v vrednosti 100 €.

Več