

Se vam kdaj zazdi, da so jagode slajše pomladi, krompir okusnejši poleti, mandarine pa sočnejše pozno jeseni? Okus vas ne vara, saj sadje in zelenjava običajno razvijeta najboljše okuse, ko dozorita v času sezone, torej takrat, ko narava priskrbi optimalne pogoje za zorenje slastnih plodov.
Tako, kot se spreminjajo letni časi, se spreminjajo tudi sezonske specialitete, ki prihajajo iz sadovnjakov, nasadov, vrtov in polj številnih pridelovalcev z različnih geografskih področij. V Sparu smo se odločili, da bomo sledili ritmu narave in v ponudbi posebej izpostavili sadje ali zelenjavo, ki je v tistem trenutku dosegla vrhunec sezone, saj vam na ta način priporočimo tudi najboljše sezonske okuse.
S sledenjem sezonske ponudbe lahko tudi v domači kuhinji naredite preobrat, vnesete na svoj jedilnik več raznovrstnosti in odkrijete ter poskusite nove jedi. Sezonsko sadje in zelenjava sta torej lahko vaš novi navdih za popolno osvežitev vaših obrokov. Idej vam ne bo nikoli zmanjkalo, saj se sezona ves čas spreminja in z njo tudi naši izbrani okusi.
Naše bogato znanje in izkušnje, predvsem pa dober pregled nad pridelavo sadja in zelenjave nas vodijo pri izboru sezonskih okusov. Ker dobro vemo, kdaj se na naših prodajnih policah znajdejo pridelki, ki so pravkar na višku sezone, jih bomo z veseljem delili z vami. Verjamemo, da jih je vredno izbrati in okušati takrat, ko je nastopil njihov čas optimalne zrelosti. Tudi zato, ker je izbira sezonskih živil okolju veliko bolj naklonjena.
POMARANČE
December je vrhunec sezone sočnih pomaranč, saj številne sorte dozorevajo prav v zimskih mesecih. V Španiji se sezona obiranja pomaranč tako začenja novembra in vrhunec doseže preko zime. Seveda pa nas nekatere sorte razvajajo vse do pozne pomladi ali še dlje. Pomaranče, ki so obrane na višku sezone, so slajše in sočnejše, prepoznamo jih po lepo obarvani oranžni lupini.