Izbrani okus sezone

Vsak letni čas postreže svoje specialitete.
Pri nas so vedno na voljo!

Izbrani okusi sezone

Se vam kdaj zazdi, da so jagode slajše pomladi, krompir okusnejši poleti, mandarine pa sočnejše pozno jeseni? Okus vas ne vara, saj sadje in zelenjava običajno razvijeta najboljše okuse, ko dozorita v času sezone, torej takrat, ko narava priskrbi optimalne pogoje za zorenje slastnih plodov.  

Izbrani okus sezone
Copyright (c) 2021 RomarioIen/Shutterstock. No use without permission. Copyright (c) 2021 RomarioIen/Shutterstock. No use without permission.

Ponudba v ritmu narave

Tako, kot se spreminjajo letni časi, se spreminjajo tudi sezonske specialitete, ki prihajajo iz sadovnjakov, nasadov, vrtov in polj številnih pridelovalcev z različnih geografskih področij. V Sparu smo se odločili, da bomo sledili ritmu narave in v ponudbi posebej izpostavili sadje ali zelenjavo, ki je v tistem trenutku dosegla vrhunec sezone, saj vam na ta način priporočimo tudi najboljše sezonske okuse.

Ko jeste sezonsko, jeste raznoliko

S sledenjem sezonske ponudbe lahko tudi v domači kuhinji naredite preobrat, vnesete na svoj jedilnik več raznovrstnosti in odkrijete ter poskusite nove jedi. Sezonsko sadje in zelenjava sta torej lahko vaš novi navdih za popolno osvežitev vaših obrokov. Idej vam ne bo nikoli zmanjkalo, saj se sezona ves čas spreminja in z njo tudi naši izbrani okusi.

Zaupajte nam izbor sezone  

Naše bogato znanje in izkušnje, predvsem pa dober pregled nad pridelavo sadja in zelenjave nas vodijo pri izboru sezonskih okusov. Ker dobro vemo, kdaj se na naših prodajnih policah znajdejo pridelki, ki so pravkar na višku sezone, jih bomo z veseljem delili z vami. Verjamemo, da jih je vredno izbrati in okušati takrat, ko je nastopil njihov čas optimalne zrelosti. Tudi zato, ker je izbira sezonskih živil okolju veliko bolj naklonjena.

Izbrani okus sezone- pomaranče

POMARANČE

December je vrhunec sezone sočnih pomaranč, saj številne sorte dozorevajo prav v zimskih mesecih.  V Španiji se sezona obiranja pomaranč tako začenja novembra in vrhunec doseže preko zime. Seveda pa nas nekatere sorte razvajajo vse do pozne pomladi ali še dlje. Pomaranče, ki so obrane na višku sezone, so slajše in sočnejše, prepoznamo jih po lepo obarvani oranžni lupini.

Preverite recepte s sočnimi pomarančami!

Izbrani okus sezone - pomaranče Natalia

IZBRANI OKUSI SEZONE

Pomaranče NATALIA iz španskih nasadov

Med izbranimi sezonskimi okusi predstavljamo slastne pomaranče NATALIA. Prav v zimskem času je v sončnih španskih nasadih vrhunec sezone pobiranja te sorte. Pomaranče NATALIA so do zdaj že razvile poln okus, pridobile sočnost in so zato zrele za obiranje ter skrbno sortiranje in pakiranje, da do naših prodajnih polic prispejo v odlični formi. Navdušile vas bodo z edinstvenim sladko-kislim okusom. Kako jih boste uživali, pa izberite sami – slastni so tako krhlji kot sveže stisnjen pomarančni sok.  

Iz sončnih španskih nasadov

Na naše police prispejo v odlični formi

Slastne in sočne

Edinstven sladko-kisli okus